30 / 04 / 2024

İzmir Kentsel dönüşüm mağdurlarına Meclisten destek!

İzmir Kentsel dönüşüm mağdurlarına Meclisten destek!

İzmir Karabağlar'da krize yol açan kentsel dönüşüm projesinin üstünden 4 yıl geçmesine rağmen çivi dahi çakılmadı. Mahallelerinde yaşanacak kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur edilen vatandaşların bir araya gelerek Mahalleler Birliği kurdu.



Karabağlar'da krize yol açan ve 4'üncü yıla girilmesine karşın çivi dahi çakılamayan kentsel dönüşüm bölgesindeki vatandaşların yanı sıra İstanbul ve Kocaeli'nden 53 mahallenin temsilcileri geçtiğimiz hafta TBMM'ye gitmişti. 



6306 sayılı kanunla ilgili çekincelerini TBMM'de grubu bulunan partilere anlatan vatandaşlar, muhalif parti temsilcilerinden tam destek sözü aldı. 



BİZLER YOK SAYILIYORUZ 


Mahalleler Birliği adına açıklamada bulunan Halil Ecevit, "TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ettik. Yıllardır mahallelerimizde yaşamakta olduğumuz sorunlarımızın yanı sıra başımıza musallat edilen adı 6306 denen kentsel dönüşüm yasası var. Bu yasa ve bunun gibi torba kanunlarla bizler yok savılıyoruz. Bunu siyasi partilere anlattık" diye konuştu. 


HİÇBİR SÖZÜMÜZ KALMAYACAK 


6704 sayılı torba kanun ile getirilen yargı haklarının askıya alınmasına tepki gösteren Ecevit, "Şayet bu halkı yok ve inkar eden 6704 sayılı torba kanunu, AYM iptal etmezse biz haklarını yargı önünde ilke edinmiş vatandaşlar olarak hayata dair hiçbir sözümüz kalmayacak!" açıklamasında bulundu.

 

110 VEKİL İMZASI İSTEDİLER! 


Mecliste 6704 torba kanunun ağır koşullarını siyasi parti gruplarına aktardıklarını belirten Ecevit, "Siyası partileri ziyaretimizde bu kanun maddesinin iptal edilmesinin insana dair hayat memat meselesi olduğunu belirttik. Torba kanuna kendimizin iptal davası açma yetkimiz olmadığı için en az 110 milletvekili imzası ile iptal için başvuru yapılmalıdır. 


Bu doğrultuda bizler Mahalleler Birliği temsilcileri olarak temaslarımıza başladık. Ayrıca 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının sorunlarından bahsettik" dedi. 


MÜCADELEYE DEVAM! 


CHP Genel Başkam Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmelerinden sonra tam destek sözü aldıklarını belirten Ecevit, bunun dışında partiden 6 milletvekiliyle daha görüştüklerini ve onlardan da tam destek sözü aldıklarını belirtti. 


MHP ve HDP'den de tam destek sözü aldıklarını ifade eden Ecevit, "AK Parti hükümetiyle ne yazık ki görüşmelerimiz olumlu geçmedi. Ancak bizler yaşam alanlarımıza sonuna kadar sahip çıkmak için demokrasi sınırları içerisinde mücadeleye devam edeceğiz. Haklarımızı savunmaları için de diğer siyası partilerin atacağı adımları yakından izliyor olacağız. Meclis'te grubu bulunan diğer siyasi partilerin de görev ve sorululuklarını yerine getirmeleri için davalarımızın ve bize verilen sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 



İlk Ses



Geri Dön