23 / 07 / 2024

İzmir Kordon'a parkomat sistemi kurulacak!

İzmir Kordon'a parkomat sistemi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Yardımcısı Süleyman Kutay'ın kentin trafik sorununun çözümü için hazırladığı kitapta da yer alan Kordon'daki trafik akışının tek yön yapılması uygulamasını hayata geçirecek.





İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de trafikle ilgili iki önemli uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandığı öğrenildi. Buna göre belediye, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Yardımcısı Süleyman Kutay'ın kentin trafik sorununun çözümü için hazırladığı kitapta da yer alan Kordon'daki trafik akışının tek yön yapılması uygulamasını hayata geçirecek. 

Araçlar Kordon'a liman tarafından girecek ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelecek. Ayrıca, kent içindeki park yerlerine parkomat sistemi kurulacak. Böylece araçlar ilk 15 dakika ücretsiz olarak buralara park edebilecek. 15 dakikadan sonrası ise ücretli olacak ve süre uzadıkça ödenecek bedel de artacak. Uygulama pilot olarak Konak ilçesinde başlatılacak. 


'Rahatlama sağlanacak'

Belediyenin bu iki uygulama için önümüzdeki meclis toplantısında karar almaya hazırlandığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, otobüslerin ardından bu iki proje ile kent merkezinin daha rahat nefes alacağını belirli bir ölçüde kent trafiğinde rahatlama sağlanacağını ifade etti. Kordon'un tek yön olması konusunda uzun zamandan beri istekte bulunduklarını belirten İTO Meclis Üyesi Ercan Çelik, meclis toplantısında bu kararın alınmasını dört gözle beklediklerini ifade etti.


Yeni Asır



Geri Dön