29 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta açılıyor! 

İzmir Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta açılıyor! 

İzmir’in yükselen incisi Narlıdere yıllardır beklediği metroya kavuşuyor. Şubat ayında açılması beklenen söz konusu metro hattı ile beraber ilçeye yerleşen vatandaşların sayısında artış bekleniyor. 



İzmir Narlıdere, uzun senelerdir beklenen metro hattına şubat ayında resmen kavuşuyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak olan metro hattı ile saatler süren yolculuklar dakikalar içerisinde tamamlanacak. Yapılan son açıklamalara göre 7 Şubat tarihinde açılacak olan metro hattında Evka-3'ten başlayarak Fahrettin Altay'da son bulan mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları bulunacak. Açıldığında günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Narlıdere’de yaşayan Emekli Askeri Hâkim ve Avukat Ergin Demir, söz konusu sürecin sonuna geldikleri için ilçede yaşanan memnuniyetten dolayı çok mutlu olduklarını İzmir’in merkezi ile aralarındaki bağın demir ağlarla güçlendiği için artık huzur dolu ilçenin daha rahat edeceğini dile getirdi.

İzmir Narlıdere Metrosu 7 Şubat ta açılıyor! 

Yaptığı açıklamada 40 senedir fazladır Narlıdere’nin gelişimine şahit olduğunu şu an İzmir’in parlayan bir yıldızı gibi görüldüğünü dile getiren Ergin Demir, “Huzuru sebebiyle en fazla göç alan ilçemiz özellikle emekli vatandaşlar için başlıca tercih edilen bölgelerden biri konumunda. Metro ile beraber daha da tercih edilen bir ilke konumuna gelecektir” dedi.

ALTYAPI GELİŞMELİ

Yaptığı açıklamada gelişim içinde olan Narlıdere’nin daha fazla altyapıya ihtiyacı olacağını kaydeden Ergin Demir, “Narlıdere, nüfus yoğunluğu yükselme potansiyeli olan bir ilçe ve altyapı hizmetleri bu yoğunluğa uygun şekilde iyileştirilmelidir. Bu nedenle ilçede kanalizasyon, su, elektrik, doğalgaz, internet gibi altyapı hizmetlerinin kalitesi ve erişilebilirliğinin artırılması gerekli" dedi.

 
Ergin Demir ayrıca açıklamasında ayrıca yağmur suyu drenaj sistemi, yollar, kaldırımlar, parklar, aydınlatma gibi altyapı unsurları da bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğine değinerek, "Narlıdere’de yeni sağlık merkezleri, aile hekimlikleri, eczaneler, veteriner klinikleri kurulmalı ya da mevcut olanlar geliştirilmeli ve donatılması gerekli" dedi.
 

TOKİ Van projesi için yeni tarih belli oldu! 111 konutluk yeni proje geliyor!

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Sincan Belediyesi'nden 2 arsa!


Geri Dön