17 / 05 / 2024

İzmir, New York Times'a konu oldu!

İzmir, New York Times'a konu oldu!

36 saat süresince gezdiği kentleri kaleme alan ünlü seyahat yazarı Seth Sherwood, NewYorkTimes'ın önceki günkü seyahat sayfasında İzmir'e yer verdi. Seth Sherwood İzmir'den övgüyle bahsetti.




36 saat süresince gezdiği kentleri kaleme alan ünlü seyahat yazarı Seth Sherwood, NewYorkTimes'ın önceki günkü seyahat sayfasında İzmir'e yer verdi. Unlü seyahat yazarı Seth Sherwood, İzmir'i 36 saatte dolaştı, izlenimlerini dünyanın önde gelen yayın kuruluşu New York Times'da milyonlarla paylaştı. Kentleri 36 saat süresince gezip kaleme almasıyla tanınan Sherwood, övgüyle bahsettiği  İzmir  için "Nasıl Rio'nun Hz. İsa anıtı, Roma'nın Kolezyum'u ve Paris'in Zafer Takı varsa, İzmir'in de Saat Kulesi var" dedi.

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşu New York Times, önceki günkü seyahat sayfasında İzmir'e yer verdi. 36 saat süresince gezdiği kentleri anlatmasıyla tanman Seth Shervvood, "İzmir'e 36 Saat" başlığıyla, izlenimlerini aktardı. Makalede İzmir'in geçmişte "Smyrna" adıyla bilindiği, Rum, Ermeni, Yahudi, Fransız ve İtalyan kökenli nüfusun bir potada eridiği kent olduğu vurgulandı. Ayrıca, İzmir'in EXPO 2020 için dört adaydan biri olduğuna da dikkat çekildi. New York Times'da yayınlanan makaleden satır başlan şöyle:

Büyüleyici bir pencere

"Ege'yi kucaklayan popüler bir sahil bandı olan Kordon, İzmir'in mağrur ulusal talihine, geleneklerine ve biricik dinsel karakterine açılan büyüleyici bir pencere. Alsancak İskelesi'nin güneyinde neo-klasik tarzdaki Atatürk Müzesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli, Pasaport İskelesi boyunca Osmanlı döneminden kalan yapılar ve sayısız sahil kafesi dikkat çekiyor..."

Eiffel'in korunan eseri

"Konak Pier denen yapı, Gustave Eiffel'den başkasma ait değil. Uzun ve alçak taş duvarları çelik konstrüksiyon ve cam ile kapatılmış olan ve 1890'da gümrük deposu olarak inşa edilen yapı, 2003 öncesinde gerçekleşen restorasyon ile korunmuş..." Mutlaka vapura binin, "Homeros'un 'şarap gibi koyu' diye yazdığı İzmir Körfezi'nde; Konak'tan vapura binip şehrin kuzeyindeki Bostanlı'ya giderek bu şehrin denizci geçmişini mutlaka selamlayın..." "Nasıl ki Rio'nun İsa Anıtı, Roma'nm Kolezyum'u ve Paris'in Zafer Takı varsa İzmir'in de Saat Kulesi var. Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi, şehrin en çok fotoğrafı çekilen yapılarından biri. Fransız asıllı bir Osmanlı mimarı tarafından yapılan ve 1901'den beri ayakta olan yapı, İzmir'in Batı dünyası ile olan bağının da sembolü..."

Kapalıçarşı'nın kardeşi

"Konak'tan içeri girdiğinizde şehrin kalabalık pazan olan Kemeraltı'nm hayat dolu pasaj lannda buluyorsunuz kendinizi. 16. yüzyıl yapısı Kızlarağası Hanı ise çeşitli süs eşyaları ve cam işleriyle İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın küçük kardeşi niteliğinde..."


Yeni Asır

Geri Dön