04 / 05 / 2024

İzmir yeni toplu ulaşım düzenlemesi protesto edildi!

İzmir yeni toplu ulaşım düzenlemesi protesto edildi!

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, "Asıl sorun Eylül ayında okullar açıldığında ortaya çıkacak. İzmir'de artık bir yerden bir yere gitmek tam anlamıyla işkenceye döndü" dedi




AK Parti  İzmir  İl Gençlik Kolları üyeleri büyükşehir belediye binası önünde eylem yaptı. Toplu ulaşımdaki düğümün çözülmek yerine 10 gün gibi kısa bir zamanda "Gordion" düğümüne döndüğü belirten AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, "asıl sorun Eylül ayında okullar açıldığında ortaya çıkacak. İzmir'de artık bir yerden bir yere gitmek tam anlamıyla işkenceye döndü. Her fırsatta katılımcı belediyecilikten söz eden Aziz Kocaoğlu, uygulamaya başlamadan önce meslek odaları, vatandaşlar ve meclis üyelerinin görüşüne başvurmamıştır. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmiştir" diye konuştu.

Kocaoğlu'nun her yerde "Engelli Dostu Şehir" diye lanse ettiği İzmir'in belediyecilik anlayışıyla engelliler için cehenneme dönüştüğünü, özellikle ilçe merkezlerine uzak mahalleler için ulaşımın tam bir çileye dönüştüğünü vurgulayan Başkan Kırkpınar, "Bu mağduriyetten, bu ulaşım çilesinden bunalan İzmirli; büyükşehirden de umudunu kesince ne yazık ki artık kendine alternatif çözüm yolları aramaya başladı. Vatandaş artık şunu düşünmeye başladı. Ben evimden çıktım, işime gitmek için 4 aktarma yapıp yaklaşık 3 saatlik bir çile çekeceksem, o zaman binerim eşeğe hiç aktarma yapmadan tek vesaitle aynı saatlerde işime varmış olurum. Otopark ve trafik sıkıntısı da olmaz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön