07 / 05 / 2024

İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimler peş peşe açıklamalarda bulunuyor. İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...



Gazete Vatan'da yer alan habere göre; deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin son dakika açıklamasında "Çok az kentimizide bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bugün değilse yarın deprem yaratacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Görür, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem beklenen şehirleri tek tek dile getirdi. 

İzmir de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında "İstanbul harici Kahramanmaraş'ı sayıyorduk. Orası bitti. Bence Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova Bingöl arası olabilir" şeklinde konuştu ve İzmir'e de değindi. 

İzmir Körfez'de de büyük ve aktif bir fay hattı olduğunun altını çizen Naci Görür, konuya ilişkin "İzmir fayı ciddi bir bir fay ve 7'nin üzerinden bir deprem üretmesi mümkün. Nitekim Körfez alanı 70 km olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. O bölge zayıf zemin" açıklamasında bulundu.

İzmir de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir bölgesinde yakşalık 12-13 adet aktif fay olduğunun altını çizen Naci Görür, İzmir için endişeli olduklarının altını çizdi ve "Çok aktif fay var. Günün birinde harekete geçip deprem olabilir" ifadelerini kullandı. 

AFAD verilerine göre; 30 Ekim 2020 Cuma günü, saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan depremina rdından, büyüklüğü 4'ün üzerinde 45 artçı olmak üzere, toplam 1.670 artçı sarsıntı meydana geldi. Depremde 17 bina yıkıldı. 

Deprem ve deprem sonucu oluşan tsunami, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde, Yunanistan'ın Kuzey Ege ve Güney Ege bölgelerinde can kayıpları ile maddi hasarlar yarattı. AFAD konuya ilişkin açıklamada, Türkiye'de 1'i boğulma sonucu olmak üzere toplam 117 kişinin öldüğünü, 1.034 kişinin de yaratlandıığını, İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde çok sayıda binanın yıkıldığını duyurdu. 

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!


Geri Dön