04 / 05 / 2024

Buğra Gökce'den seçim vaadi: İzmir'de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

Buğra Gökce'den seçim vaadi: İzmir'de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa edip İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Buğra Gökce, adaylık başvurusunu teslim etti ve yapacakları çalışmaları tek tek açıkladı. Gökce, konut erişilebilirliğine de değindi.



İzmir Büyükşehir Belediye eski Genel Sekreterliği görevinde bulunan Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa etti ve  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. 

Buğra Gökce, bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir  İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na adaylık başvurusunun teslimini gerçekleştirdi. 

CHP İzmir İl Başkanlığı önünde kurulan kürsüde konuşan Buğra Gökce, "Bugün benim yanımda, İl Başkanlığımızda, belki de büyük bir düğün gününde burada bulunduğunu için çok teşekkür ediyorum. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir, Cumhuriyet’in de kalbi ve başkenti. Öyle bir yolculuğa çıktık ki, belki de benim açımdan hayatımın en özel ve en mutlu günlerini yaşıyorum ve büyük bir coşkuyla bugün benim yanımda olan İzmirlileri gördükçe göğsüm kabarıyor" açıklamasında bulundu. 

Buğra Gökce den seçim vaadi: İzmir de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Yusuf Körükmez'in haberine göre; Gökce, açıklamasında 2008 yılından beri İzmir’e çeşitli görevlerle hizmette bulunduğunun altını çizdi ve "Hedefimiz belli: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar yüzyılı değişimi gayretine katkı sunmak ve 2028 yolculuğunu yerellerden 2024 yılında, İzmir’den bayrağını taşıyarak başlatmak, bu güzel şehre birbirinden güzel Cumhuriyet, Atatürk sevdalılarına İzmir’den hizmet vermek" diye konuştu. 

Türkiye’de ilk defa akademik kariyer sahibi bir doktoralı şehir plancısının büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını açıkladığını aktaran Gökce, kendisinin Kınık’ın Soma’ya komşu Atmaseki Köyü’nden, Kiraz’ın Nazilli’ye Alaşehir’e Ören İderi Köyü’ne kadar İzmir’in her köyüne adım atmış, her köşesine, her mahallesine hizmet etmek için çaba sarf etmiş bir süreçten geldiğini söyledi. 

Buğra Gökce den seçim vaadi: İzmir de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

Buğra Gökce, açıklamasında İzmir'in örnek olacağına, kendisinin ihtisas alanının şehircilik olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasını "Ben deprem, kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı konularında doktorası olan bir şehir planlamacısıyım. Uzmanlık alanımda en çok nitelikli hizmet bulabildiğim şehir de 8,5 sene büyükşehir, 3 sene koruma kurulu olmak üzere İzmir" diyerek sürdüren Gökce, hizmette çok büyük bir yarış içine gireceklerinin altını çizdi. 

Buğra Gökce, "Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil; dünyada ismi yıldız gibi parlayan bir belediyeciliği İzmir’den hayata geçireceğiz. Bu kentin, karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları 7/24 çözmek için büyük bir emek sarfedeceğiz" açıklamasında bulundu. 

"Dezavantajlı grupların düşük faizli, uzun vadeli kredi ve finansman odaklarına kavuşabilmesi amacıyla çözüm modellerini hükümetin de önüne koyacağız, bankacılık, sigortacılık sektörüyle de işbirliğinde olacağız" diye konuşan Gökce, kamu kurumlarının konut hakkını, barınma hakını koruyarak rantiyeye hizmet veren lüks konutların değil; halk için arsa üreten, konut üreten, çeşitli tiplerde halk konut, kiralık konut, kiralık sosyal konut üretmesini sağlayan modellerin İzmir’de uygulamaya alınacağının altını çizdi. 

Halkı konut sahibi yapan, İzmirlilerin makul fiyatlarda kirada oturabilmesi için çalışan, konut üretimi için kredi sağlayacak kurumları çeşitlendiren, imkanları çoğaltan, yurt içi ve yurt dışı finans olanaklarını İzmir için seferber eden bir belediye olacaklarını vurgulayan Gökce, "Şehirlerimize deprem direnci kazandırmak, şehirlerimizi dayanıklı hale getirmek zorundayız. Bu konularda bizim büyük bir çalışma alanımız olacak" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!


Geri Dön