11 / 05 / 2024

İzmir'de heyelandan etkilenen 34 ailenin evleri tamamlandı!

İzmir'de heyelandan etkilenen 34 ailenin evleri tamamlandı!

İzmir Bornova Eğridere Mahallesi'nde 4 sene önce yaşanan heyelanda evleri zarar gören 34 hak sahibi, AFAD koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan müstakil konutlara kavuşmak için gün sayıyor.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, AFAD olarak Eğridere'de yapılan heyelan konutlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Muhcı, vatandaşların evlerinin son aşamaya getirildiğini söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı açıklamasında önümüzdeki hafta 24 Ocak 2023 tarihi itibarıyla kuraların çekileceğini ve çok kısa bir süre içinde de evlerinin anahtarlarının teslim edileceğini kaydetti.

Muhcı, 95 metrekarelik evlerin 2 oda 1 salon olarak yapıldığını dile getirdi. Yaptığı açıklamada vatandaşlara evlerin anahtar teslimi verileceğini dile getiren Muhcı, tek tip yapılan bir proje olduğunu da kaydetti. Konutların depreme son derece dayanıklı olduğunu ve içinde vatandaşların konforunun da düşünüldüğünü söyleyen Muhcı, şu ana kadar aldıkları tüm dönüşlerin olumlu olduğunu söyledi.

İzmir de heyelandan etkilenen 34 ailenin evleri tamamlandı!

"Herkes burada elini taşın altına koydu"

Mahalle muhtarı Hüseyin Şeker de heyelandan sonra çok sıkıntı çektiklerini, gelecek hafta evlerin kura çekimi yapılacağı için mutlu olduklarını dile getirdi. 

Konutların bir yıllık sürede yapıldığını dile getiren Şeker, "Evler güzel, zemin sağlam, hayırlı olsun, devletimiz bizim için seferber oldu." diye konuştu.

Mahalle sakini Ahmet Yalın da heyelanda evinin zarar gördüğünü anlattı.

Konutların tamamlanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Yalın, "Evlerimiz güzel oldu. Devletimiz bize sahip çıkıyor. Çok beğendik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

TOKİ Denizli 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 393 yeni konutu aman kaçırmayın!

İzmir Özdere'de KDV'den muaf arsa fırsatı! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!


Geri Dön