29 / 04 / 2024

İzmir'de konuş fiyatlarında yükseliş!

İzmir'de konuş fiyatlarında yükseliş!

Son yıllarda yapılan dev yatırımlarla gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren İzmir, konut fiyatlarında yükselişe geçti.



Son yıllarda yapılan dev yatırımlarla gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren İzmir, konut fiyatlarında yükselişe geçti.  Ulaşımın yaygınlaşması ve yeni projelerin hızlanmasıyla, başta İstanbul ve  Ankara  olmak üzere, yatırımcıların gözdesi oldu. İklimi ve doğal güzelliğinin yanı sıra tarihe tanıklık etmiş eski önemli yerleşim birimlerinden biri olan İzmir, gün geçtikçe Türkiye'nin değerlenen ve göç alan şehirlerinden biri oluyor.  Diğer Büyükşehirlere nazaran bakir kalmışlığı ve gelişime gösterdiği önem ile cazibe merkezi haline gelen kent: yapılan otoyol çalışmaları ve hızlı tren projesiyle başta İstanbul, Çanakkale ve Ankara olmak üzere tüm illerden yatırımcıları ve ev sahibi olmak isteyenleri kendine çekiyor.  Ulaşımın yanı sıra kaliteli eğitimde adını duyurmuş 9 ünivesiteye ve Türkiye'nin önemli liselerine sahip olması da İzmir'i 7'den 77'e herkesin yaşamak istediği bir kent haline getiriyor. 


İklimi de çekiyor

TÜİK'in araştırmalarına göre son 10 yılda İzmir'in yaş ortalaması 28'den 32'ye çıktı. Türkiye ortalaması ise 28 oldu. Dolayısıyla İzmir, Türkiye'nin en hızlı yaşlanan şehri. Ilıman iklim, ikinci baharcıları bu şehre çekiyor. Bunun yanı sıra Seferihisar, İtalya'da start alan 'yavaş şehir hareketinin' Türkiye'deki ilk uygulayıcısı. Yavaş şehir bildirisi, gürültü kirliliğini ve trafiği azaltmak, yeşil alanları ve yaya bölgelerini artırmak, yerel üretim yapan çiftçilerle bu ürünleri satan dükkan ve lokantaları desteklemek ve yerel estetik öğeleri korumak gibi 50"den fazla taahhüt içeriyor. Yavaş şehir olmanın Seferihisar'a sağlayacağı en büyük avantajların başında turizmde yaşanacak hareketlilik gösteriliyor.  Seferihisar'ın son bir ayda fiyatların en çok arttığı ilçelerden biri olması da bunu destekliyor. 


Her zaman gözde

İzmir'in Nişantaşı'sı Alsancak ise her zaman en gözde semtler arasında yerini koruyor. Her ne kadar Urla ve Narlıdere için yeni Alsancak dense de bu bölgelere taşınan çoğu zengin aile Alsancak'taki evlerini bir gün döneriz ümidiyle kapayanıiyor. 


Milliyet Business



Geri Dön