16 / 05 / 2024

İzmir konut fiyartlarında yükseliş

İzmir konut fiyartlarında yükseliş

Son yıllarda yapılan dev yatırımlarla gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren İzmir, konut fiyatlarında yükselişe geçti.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut satışında fiyat spekülasyonu!

Prokule Türkiye Yönetim Yetkilisi Gökhan Gürlek, konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin yeni düzenleme neleri kapsıyor?

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut pazarlamasında doğru bilinen yanlışlar!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş konut pazarlamasında doğru yapıldığı zannedilen hatalı uygulamaları değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Konut sigortasında nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren konut sigortası büyük önem taşıyor. İsteğe bağlı olarak yapılan konut sigortasında dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta bulunuyor. 

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

İkinci el konut piyasasında yeni dönem başlıyor!

İkinci el taşıt satışından sonra konut piyasasında da yeni dönem başlayacak. Yapılacak değişikliklerle emlak piyasasında suni fiyat artışları da önlenecek...

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut fiyatlarında balona dikkat edelim!

Kamu bankaları aracığıyla konutta faizler düştü. İnşaatta stokların erimesiyle ''Konut fiyatlarında balon oluşur mu?'' soruları gündeme geldi...

Yabancıya konut satışında beklenmeyen rekor!

PropertyTR Ceo’su Yusuf Boz, konut sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yusuf Boz, yabancıya konut satışında beklenmeyen bir patlama yaşandığını dile getirerek, Çinlilere satışın önemli olduğunu söyledi. Boz, Konut almak için daha fazla beklememek gerektiğine de dikkat çekti.

İzmir konut fiyartlarında yükseliş Haberi

İzmir konut fiyartlarında yükseliş

Son yıllarda yapılan dev yatırımlarla gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren İzmir, konut fiyatlarında yükselişe geçti.  Ulaşımın yaygınlaşması ve yeni projelerin hızlanmasıyla, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, yatırımcıların gözdesi oldu. İklimi ve doğal güzelliğinin yanı sıra tarihe tanıklık etmiş eski önemli yerleşim birimlerinden biri olan İzmir, gün geçtikçe Türkiye'nin değerlenen ve göç alan şehirlerinden biri oluyor.  Diğer Büyükşehirlere nazaran bakir kalmışlığı ve gelişime gösterdiği önem ile cazibe merkezi haline gelen kent: yapılan otoyol çalışmaları ve hızlı tren projesiyle başta İstanbul, Çanakkale ve Ankara olmak üzere tüm illerden yatırımcıları ve ev sahibi olmak isteyenleri kendine çekiyor.  Ulaşımın yanı sıra kaliteli eğitimde adını duyurmuş 9 ünivesiteye ve Türkiye'nin önemli liselerine sahip olması da İzmir'i 7'den 77'e herkesin yaşamak istediği bir kent...