15 / 05 / 2024

İzmir'deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

İzmir'deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için Bayraklı ilçesindeki rezerv alanda hayata geçirilen projede 2. etapta yer alan 267 konut ve 4 iş yerinin sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.



AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremden sonra devletin tüm kurumlarının seferberlik ilan ettiğini, depremzedelerin yaralarının sarılması noktasında başarılı bir sınav verildiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada depremde konutları yıkılan vatandaşların afetin üzerinden bir sene geçmeden yeni konutlarınıteslim almaya başladıklarına işaret eden Muhcı, Şehir Hastanesi yanında yer alan bölgedeki projede tamamlanan konutların sahiplerini belirlediklerini söyledi.

İzmir deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı konuyla ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamada AFAD'tan konut hak sahibi olan 1479 vatandaş olduğunu belirterek, merakla beklenen ikinci etaptaki 267 konut ve 4 iş yeri için kura çekilişini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaptığı açıklamada aynı zamanda ilk etaptaki 10 iş yerinin kura çekiminin de gerçekleştirileceğini söyleyen AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, konut ve iş yerleri belirlenen vatandaşlara anahtar teslimlerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını dile getirdi.

Ayrıca yaptığı açıklamada rezerv alanda yürütülen projenin ilk etabında 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini de kaydeden AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, diğer etaplarda inşaat sürecinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 

İzmir'deki Ege Park Balçova AVM ve otel icradan satışa çıkarıldı!

İzmir Büyükşehir, Buca'da ticaret imarlı arsa satacak!

Folkart'tan İzmir'e 1.623 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön