05 / 05 / 2024

İzmirgaz'dan doğalgaza geçmek isteyenlere uyarı!

İzmirgaz'dan doğalgaza geçmek isteyenlere uyarı!

İzmirgaz, doğalgaz taleplerinin yoğunlaşmaya başladığı bu dönemde, olası sorunları en aza indirmek üzere bir dizi uyarı yayınladı. İzmirgaz, özellikle de yetkisiz firmalara dönüşüm yaptırılmamasını istedi.




İzmirgaz'dan yapılan açıklamada kurallara uyulması halinde tüketicilerin işlemlerini kısa sürede tamamlayarak doğalgaz kullanıma geçilebileceği belirtildi. Açıklamada abonelik işlemleri ile kullanım aşamasına kadar geçen süreçte tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar açıklandı. Abonelik işlemelerinin Halkapınar, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Aliağa ve Tire'deki abone merkezlerinde nüfus cüzdanıyla yapılabildiği dile getirilerek, tesisat dönüşümü için anlaşılan firmanın mutlaka İzmirgaz'dan yetkili olması gerektiği belitildi. 

İzmirgaz yetkilileri, "İç tesisat firmalarının bilgisayar ortamında gönderdiği projelerin bilgi veya teknik eksiklikleri olmadığı takdirde 2 iş günü içinde kayıtları gerçekleştiriliyor. Firmanın bedelini ödemesinin ardından 2 iş gününde onaylanıyor. Projelerde eksik tespit edilirse yetkili firmaya iadesi yapılıyor. Bilgisayar ortamında kontrol edilen projeler elektronik olarak imzalanıyor. Abonelik sözleşmesi imzalanarak güvence bedeli yatırılabiliniyor. Onaylanmış projenin ilgili evrakları firma tarafından teslim edildiğinde dijital olarak arşivleniyor. Ardından aboneye ait sayaç ve regülatör aynı gün firmaya teslim ediliyor. İşlemleri eksiksiz tamamlamış abonelerin tesisat muayene randevuları firmalar tarafından on-line olarak alınıyor. Başvurusu yapılan abonelerin en geç 6 gün içerisinde gaz arzı sağlanıyor" denildi. 



Yeni Asır




Geri Dön