11 / 05 / 2024

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, yaşanan depremlerden sonra sağlam zeminiyle dikkat çeken İzmir'in kuzey aksındaki Koyundere ve Ulukent'in son dönemlerde yatırımcıların radarına girdiğini söyledi.



KARLI YATIRIM FIRSATI SUNUYOR

Yaptığı açıklamada Erkaya Life ve Twins projelerinin karlı bir yatırım imkanı sunduğunu dile getiren Kaya, Twins yatırımcısının bu yıl içinde yüzde yüz kazanç elde ettiğini belirtti.

Proje tamamlandığında da bu oranın yüzde 200'e varacağını söyleyen Doğan Kaya, gayrimenkul her dönemde en karlı yatırım enstrümanı dile getirdi.

Yaptığı açıklamada yatırımcıların bu dönemde döviz ve altından daha çok gayrimenkule güvendiğini kaydeden Doğan Kaya, bu sebeple Erkaya Twins projesinin şehir dışından da yatırımcıların ilgisini gördüğünü söyledi. 
İzmir'in önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve şu anda pandemi ve deprem gibi nedenlerden ötürü müstakil bahçeli yaşam talepleri çok arttığını söyleyen Doğan Kaya, yeni projelerinde deniz kıyısında, yeşil peyzaja ve ferah bir atmosfere sahip bahçeli villalar hayata geçirmek istediklerini söyledi.


DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ KONUT PİYASASINI CANLANDIRIR


Yaptığı açıklamada inşaat sektöründe yaşanan girdi maliyeti artışının konut üretimini yavaşlattığını dile getiren Doğan Kaya, vatandaşların yeni konut almak için düşük faizli kredi imkanına kavuşması gerektiğini sözlerine ekledi.

İzmir in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Sektörün hız kazanması, arz ve talep dengesinin normale dönebilmesi için kamu ve özel sektör bankalarının vatandaşlara yönelik uygun kredi imkanı sağlaması gerektiğini söyleyen Doğan Kaya, şu anda birçok müteahhit firmanın önünü göremediği için yatırım yapmaktan kaçındığını belirtti.

Son bir senede girdi maliyetlerinin yüzde 400 oranında arttığını ve artmaya da devam ettiğini söyleyen Doğan Kaya, inşaat sektörü olarak arz talep dengesizliği yaşadıklarını belirtti.

Konut sahiplerinin de kendi başına fiyat artışı yaptığını söyleyen Doğan Kaya, ülkede artan bir fiyatın eski seviyesine gelmediğini söyledi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde ihracatın önünün çok açıldığını ve firmaların daha çok kar elde etmek için dış piyasaya mal verdiğini söyleyen Doğan Kaya, mal tedariği konusunda da sıkıntılar olduğunu ve şu anda da adeta girdilerde Avrupa fiyatlarıyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Doğan Kaya, bütün bunlara rağmen güçleri ölçüsünde İzmir’de farklı bölgelerde de yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

TOKİ 2022 İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihleri açıklandı mı? TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kuraları ne zaman çekilecek?

Yatırımcıların gözü İzmir Urla'da!

Togg, İstanbul-İzmir arası kaç lira yakıyor? İşte motorlu araçla arasındaki maliyet farkı...


Geri Dön