05 / 05 / 2024

İzmit Belediyesi asansör kontrolleri için protokol imzaladı!

İzmit Belediyesi asansör kontrolleri için protokol imzaladı!

İzmit Belediyesi asansörlerin periyodik kontrolleri için bakanlık onaylı bir firmayla 2 yıllık protokol yaptı. Protokolü Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala ile RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Anonim firması yetkilisi Ziya Kesim imzaladı




İzmit Belediyesi asansörlerin periyodik kontrolleri için bakanlık onaylı bir firmayla 2 yıllık protokol yaptı. Protokolü Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala ile RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Anonim firması yetkilisi Ziya Kesim imzaladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şunlar söylendi: “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince asansörlerin kontrol ve muayenesi bakanlık onaylı A tip firmalar tarafından yapılmaktadır.

 

PERİYODİK MUAYENE

Yapılan protokole göre, ilgili firma belediyemiz sınırları içerisindeki bütün asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini yapacak. Kontrollerde yönetmeliklere uygun asansörler ile  uygun olmayan asansörler belirlenecektir. Asansörlerin yıllık muayeneleri mutlaka yaptırılmalıdır. Muayene yaptırılmayan asansörler devre dışı bırakılacaktır.” İzmit’te yaklaşık 2300 adet asansör bulunduğu öğrenildi.



Manşet Kocaeli


Geri Dön