02 / 05 / 2024

İzmit Kent 1 ve 2’inci etap siteleri arasına merdiven yapıldı!

İzmit Kent 1 ve 2’inci etap siteleri arasına merdiven yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Kent 1 ve 2’inci etap siteleri arasında kalan yokuş alanda merdivenli yürüyüş yolu oluşturdu



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaya ulaşımında pratik uygulamalarla şehri renklendiriyor. Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla hem halk sağlığını koruyor hem de bir noktadan diğerine yürüyerek gitme düşüncesini geliştiriyor. Bu amaçla şehrin topoğrafik yapısından faydalanan Büyükşehir Belediyesi İzmit Kent 1 ve 2’inci etap siteleri arasında kalan yokuş alanda merpenli yürüyüş yolu oluşturdu. Güzergah sportif amaçlı kullanılabildiği gibi 28 Haziran Mahallesi’ne ulaşımda kestirme yol olarak da tercih ediliyor.


AHŞAP MERDİVENLİ

Eski İstanbul Yolu’nun Asri Mezarlık kısmında taş duvarı demir merpenle geçen yürüyüş yolu toprak zeminde ahşapla devam ediyor. Demiryolundan sökülen ahşap takozlar yürüyüş yolundaki merpenlerin birer parçası oldu. 3 etap halinde oluşturulan merpenli yürüyüş yolunun ilk etabı olan bu bölüm 280 metrekare alana, 225 metre uzunluğa sahip.


SEYİR TERASI

Yürüyüş yolunun ikinci etabı 77 metrekare alana 70 metre uzunluğa sahip. 37 metre uzunluğundaki üçüncü etabın sonunda vatandaşların dinlenebileceği bir seyir terası yer alıyor. Masalarla ve aydınlatmalarla cazip hale getirilen seyir terası hoş bir manzara sunuyor. Yürüyüş yolunun bir kapısı İzmit Kent 1. Etap’a, bir kapısı da İzmit Kent 2. Etap’a açılıyor. Bölgede toplam 332 metre uzunluğunda merpenli yol bulunuyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön