29 / 04 / 2024

İzmit'te merdiven boyayanlara para cezası kesildi!

İzmit'te merdiven boyayanlara para cezası kesildi!

İSTANBUL'un Fındıklı semtinde Salı Pazan merdivenlerinin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan akım Türkiye'yi sarmaya devam ederken, dün ilginç bir müdahale yaşandı. İzmit'te merdiven boyayanlara para cezası kesildi...



İzmit'te merpen boyayanlara zabıta ekipleri para cezası kesti. İzmit'te hafta başmda başlayan ve zaman zaman polisin müdahalesine rağmen devam eden merpen boyama savaşı sürüyor. 


Bugüne kadar gençlerin 5 kez boyadığı merpenleri belediyede griye boyadı. İki gün önce merpen boyadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeden serbest bıraküan gençler dün de Yuvam Akarca Konutları Sefa Sirmen Caddesi'ndeki merpenleri gökkuşağı rengine boyadı. Şikâyet üzerine olay yerine bu kez polis değü, İzmit Belediyesi zabıta ekipleri geldi. Ekipler merpen boyayan gençlere herhangi bir müdahalede bulunmazken, isimlerini alıp kahabetler kanununa göre 30'ar lira idari para cezası uygulanması için tutanak tuttu. Merpenleri boyayan E.G., U.A. ve C.G.'ye kesüen cezasının uygulanıp uygulanmayacağına İzmit Belediyesi Meclisi üyeleri karar verecek. 


HATAY'DA FIRÇA KAVGASI Hatay'da dün CHP Antakya İlçe Başkanı Semir Baklacı ve bir grup partili genç, Asi Nehri kıyısındaki merpenleri boyadı. 

Boyama öncesinde zabıta ekipleri üe gençler arasmda arbede yaşandı. Gençlerin Antakya Belediye Başkam Lütfü Savaş'tan izin aldıklarım söylemelerine rağmen, zabıta ekipleri fırçalara el koymak istedi. Fırçalan vermek istemeyen gençlerle, zabıta arasındaki tartışma ortamın gerilmesine neden oldu. Gençlerin boyamakta ısrarcı olunca zabıta ekipleri olay yerinden ayrıldı. Eskişehir, Bartın, Tekirdağ ve Niğde'de ise dün birçok merpen rengarenk boyandı.


Hürriyet


Geri Dön