03 / 05 / 2024

İzmit'teki tarihi Bulduk Cami restore ediliyor! 

İzmit'teki tarihi Bulduk Cami restore ediliyor! 

Kentteki tarihi yapıları bir bir kurtaran İzmit Belediyesi, bir tarihi yapıyı daha şehre kazandırıyor.



 

İzmit Belediyesi tarafından yok olmaya yüz tutmuş bir tarihi yapı daha restore ediliyor.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar onlarca cami, konak, çeşme, hamamın restorasyonunu yapan İzmit Belediyesi Bulduk Mahallesi (Köyü)’ndeki tarihi bir camiyi de restore ediyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla başlatılan restorasyon çalışmasının birkaç ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

En Az 150 Yıllık

İzmit merkeze yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Bulduk Köyü’nde en az 150 yıllık olduğu tahmin edilen tek katlı ahşap camiinin önce projesi hazırlandı. Anıtlar Kurulu tarafından proje onaylandıktan sonra restorasyon çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 450 bin TL'ye ihale edilen projeye göre ahşap yığma tuğla yapı aslına uygun olarak restore ediliyor. Yapının zemin katında asma kat olarak kadınlar mahfili de bulunuyor. Yetkililer tarihi yapının yenilenmesinin yanı sıra çevre düzenlemesinin de yapılacağını dile getirdi.

Bölge sakinleri restorasyon çalışması için Başkan Nevzat Doğan’a teşekkür ederek “Başkanımız sayesinde atalarımızdan, dedelerimizden kalan ve yok olmaya yüz tutmuş bir tarihi değer kurtarılarak gelecek nesillere aktarılacak” dedi.


Geri Dön