Kent Haberleri

Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den bu şehirler için yeni uyarı: 7,5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki yaptığı açıklamada pek çok şehrin adını tek tek sayarak uyardı. Açıklamasında Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e ulaşan fay hattına dikkat çeken Moriwaki, "7,5 büyüklüğünde deprem olabilir" uyarısı yaptı.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Şubat depremlerinden sonra Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada Doğu Anadolu'nun Akdeniz'e ulaşan fay hattında herhangi bir deprem olmadığını dile getiren Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, biriken bir enerjinin doğurabileceği tehlikeyi anımsattı.

TGRT Haber'e önemli açıklamalar yapan Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, "Doğu Anadolu'dan uzanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremiyle büyük bir enerji depolayan Kıbrıs'tan gelen fay hattı ile birleşen Doğu Anadolu'nun batı kolunda deprem yaşanması durumunda büyük bir yıkım yaşanacak. Söz konusu bu deprem en az 7.5 üzeri olacak" dedi.

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki açıklamasında bu depremin olması durumunda da Mersin, Adana, Hatay ve Antalya'da şiddetli bir tsunaminin yaşanabileceğini kaydetti.

KÜÇÜK DEPREMLER BİLE RİSKLİ


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Marmara'dan geçen fay hattının yumuşak zeminde olduğunu dile getiren Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki,  "Bu bölgede meydana gelecek 6 büyüklüğünde deprem bile oldukça riskli. Bu nedenle bir an önce burada hem devlet hem belediye hem de yurttaşların dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki sözlerini şu şekilde sürdürdü: "En önemli detay da depreme hazır olmak gerekli. Mutlaka her evde bir deprem çantası bulunmalı. Deprem esnasında merpenlerden kaçmak yerine evde güvenli bölge oluşturulması gerekiyor. Kahramanmaraş depreminde de hepimiz gördük ki çoğu yurttaş merpenlerde asansörlerde ve pencerelerden atlayacak yaşamını yitirdi.

EN BÜYÜK DEPREMLER BÜYÜK KENTLERDE OLACAK

Uzman Yoshinori Moriwaki açıklamasında Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl'de Türkiye'nin en büyük depremlerinin meydana geleceğini kaydetti. Açıklamasında Ege'den Çanakkale'ye uzanan fay hattı oldukça tehlikeli olduğuna değinen Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki Marmara'da birleşen fay hatlarının Güney Kore'dekine benzer olduğunu söyledi.

Ali Ağaoğlu’nun Muğla'daki projesi, Milas Kuş Cenneti'ni tehdit mi ediyor?

Olası İstanbul depreminde en riskli yerler E-5'in altında, deniz bakan taraflar! 

Alfa Romeo’dan dev Temmuz kampanyası! Alfa Romeo fiyatı ne kadar oldu? Temmuz 2024 Alfa Romeo fiyat listesi