27 / 04 / 2024

JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi! JP Morgan’a göre karardaki ‘anlamlı tek değişiklik’ nedir?

JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi! JP Morgan’a göre karardaki ‘anlamlı tek değişiklik’ nedir?

JP Morgan tarafından yayımlanan notta, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alınınca, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği kaydedildi. İşte detaylar...



Finans devi JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını değerlendirdi. Şirket tarafından yapılan değerlendirmede, Merkez Bankası’nın karar metninde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duyulmadığı ve faiz kararının piyasayla giderek daha az alakalı hale getirildiği belirtildi.

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, Merkez Bankası’nın politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda değiştirmeden yüzde 14 seviyesinde tutma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

JP Morgan, TCMB’nin faiz kararına dair yayımladığı notta, Merkez Bankası’nın karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve para politikası kararlarının da piyasayla giderek daha az alakalı hale geldiğini belirtti.

JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi! JP Morgan’a göre karardaki ‘anlamlı tek değişiklik’ nedir?

TCMB’nin karar metninde, para politikasını sıkılaştırma hedefinin olmadığını bir kez daha teyit ettiğinin altını çizen JP Morgan açıklamasında, “Merkez Bankası enflasyonla mücadele ederken etkinliği kanaatimizce şüpheli olan makroihtiyati tedbirlere devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan notta, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alınınca, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği kaydedildi.

TCMB'nin güvercin duruşunda herhangi bir değişiklik göstermediğini vurgulayan JP Morgan, bu ay yayımlanan karar metnindeki anlamlı tek değişikliğin artan küresel durgunluk risklerine atıfta bulunulması olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön