27 / 04 / 2024

JPMorgan'dan nakitten daha fazla kazandıracak yatırım tavsiyesi!

JPMorgan'dan nakitten daha fazla kazandıracak yatırım tavsiyesi!

JPMorgan Asset Management’e göre portföyün yüzde 60’ını hisse senetlerine, yüzde 40’ını da tahvillere yatırmaya yönelik yatırım stratejisinin önümüzdeki 10 yıllık dönemde nakitten daha fazla kazanç getirecek.



Merkezi ABD’de bulunan yatırım bankası JPMorgan Asset Management’e göre portföyün yüzde 60’ını hisse senetlerine, yüzde 40’ını da tahvillere yatırmaya yönelik yatırım stratejisi cazibesini kaybetmek bir yana, önümüzdeki 10 yıllık dönemde nakitten daha fazla kazandıracak.

Kurumun stratejistleri, yayımladıkları raporda, bu stratejinin önümüzdeki 10 yıl içinde nakitten yıllık bazda yüzde 4,1 puan, enflasyondan ise yüzde 4,5 puan daha iyi performans göstereceğini açıkladı. Bu durumun, bugünlerde yüzde 5’ten fazla getiri sağlayan para piyasası fonları için bile geçerli olduğunu ifade ettiler.

Bloomberg’in 60/40 modelinin göstergesi, tahvillerdeki çalkantının hisse senedi ve tahvillerdeki eş zamanlı satışları körükleyerek yatırımcıların daha güvenli varlıklara yönelmesine neden olması nedeniyle temmuz ayından bu yana yaklaşık yüzde 4 oranında düşüş gösterdi.

JPMorgan’ın analizine göre dolar cinsinden nakit olarak 100 dolar, 10 yıl içinde sadece 133 dolar değerine ulaşacak. Karşılaştırıldığında, 60/40 modeli bir portföye yatırılan aynı miktar, bu süre boyunca 197 dolara yükselecek.

JPMorgan dan nakitten daha fazla kazandıracak yatırım tavsiyesi!

ABD’DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI DÜŞTÜ

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 14 Ekim ile biten haftada 198 bine indi. Böylece işsizlik başvuruları Ocak ayından bu yana en düşük düzeyine gerilemiş oldu.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 14 Ekim ile biten haftada önceki haftaya oranla 13 bin kişi azalarak 198 bine indi.

Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvurularının bu dönemde 210 bin olması bekleniyordu. İşsizlik maaşı başvurularına ilişkin önceki haftanın verisi de 209 binden 211 bine revize edildi.

Süregelen işsizlik maaşı başvuruları ise 7 Ekim ile biten haftada 39 bin kişi yükselerek 1 milyon 734 bine çıktı. Açıklanan veriler, Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeyi gösterirken, işini kaybedenlerin yeni iş bulmakta daha fazla zorluk yaşayabileceğine işaret ediyor.

Birleşik Otomotiv İşçileri sendikasının ABD'deki en büyük üç otomobil üreticisine karşı bir ay sürmesi beklenen grevin işsizlik başvurularında artışa neden olması bekleniyor.

Öte yandan, ABD 10 yıllık tahvil getirileri dördüncü işlem günde de artarak 2007'den bu yana ilk kez yüzde 5'e yaklaştı.


 


Geri Dön