15 / 05 / 2024

Kaç kişi bağış yaptı? e-Devlet üzerinden yapılan bağışlarda tarihi rekor!

Kaç kişi bağış yaptı? e-Devlet üzerinden yapılan bağışlarda tarihi rekor!

Tüm Türkiye, geçtiğimiz pazartesi günü sabah yaşanan büyük depremin ardından yek vücut olup, tarihi bir yardım seferberliği başlattı. Son olarak depremden mağdur olanlar için e-Devlet Kapısı üzerinden başlatılan kampanyada büyük bir rekor kırıldı!.. İşte detaylar.



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin deprem sonrası başlattığı uygulama ile vatandaşlara depremzedeler için güvenli bağış yapma imkanı sunulması, yardımların hem adet hem de miktarının artmasına neden oldu.

Yenişafak gazetesinin haberine göre; 6 Şubat Pazartesi 10 şehri yaşanmaz hale getiren 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem sonrası adeta sele dönüşen dayanışma için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, kan ve nakdi bağış için e-Devlet üzerinden iki uygulama açmıştı.

Kaç kişi bağış yaptı? e-Devlet üzerinden yapılan bağışlarda tarihi rekor!

GÜVENLİ BAĞIŞ UYGULAMASI REKOR GETİRDİ

Uygulama ile öncelikle bölgedeki vatandaşlara kan bağışı yapmak isteyenler için kendilerine en yakın kan bağış merkezini görüntüleme ve yol tarifi gibi imkan sağlanmıştı. Diğer yandan, e-Devlet üzerinden geliştirilen sistemle 3 boyutlu güvenlik sistemi koruması sağlanarak, AFAD ve Türk Kızılay'a ait iki ayrı “Deprem Bağış Kampanyası” hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak güvenli bir şekilde bağışta bulunabilme imkanı getirilmişti.

Söz konusu bu hizmetler sayesinde bölgede görev yapan AFAD ve Kızılay’a şu ana kadar yaklaşık 400 bini aşkın kişi tarafından bağış yapıldığı bildirildi.


Geri Dön