22 / 05 / 2024

Kaçak tatil satana ağır cezalar geliyor!

Kaçak tatil satana ağır cezalar geliyor!

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin TÜRSAB üzerinden tek elden yürütülmesi planlanıyor. TÜRSAB ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte tatil sitelerinin denetim faaliyetlerini de yürütecek




Kültür ve Turizm Bakanlığı, internetten tatil satan, otel rezervasyonu yapan sitelere yönelik "e-rezervasyon" takiplerini içeren sıkı bir tedbiri gündemine aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile "e-rezervasyon" sistemine tek tip standart getirecek olan Bakanlık, özellikle erken rezervasyon döneminin başlaması ile faaliyetleri artan tatil sitelerinde kaçak tur, oda satarak, sahte rezervasyonlar yapan internet sitelerinin kapatılmasını sağlayacak. Yapılacak mevzuat değişikliğiyle Bakanlık ve TÜRSAB, kaçak tatil satışı yaptığını tespit ettiği anda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) bildirecek. İnternet sitelerinin bu yolla kapanması sağlanacak. 


Şikayet yağıyor

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin TÜRSAB üzerinden tek elden yürütülmesi planlanıyor. TÜRSAB ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte tatil sitelerinin denetim faaliyetlerini de yürütecek. TİB'in internet sitelerinin kapatılmasını düzenleyen mevzuatında yapılacak değişiklikle, kaçak tatil satışı yapan siteler de eklenecek. İnternet üzerinden kaçak, sahte tatil, oda satan sitelere yönelik ağır cezalar gündeme gelecek. Yapılan planlamaya göre, bu şekilde kaçak tatil satan siteler Bakanlık ile TÜRSAB'ın TİB'e yapacağı şikayetler doğrultusunda kapatılacak. 


Yeni Asır


Geri Dön