30 / 07 / 2024

kaçak tatil ceza

kaçak tatil ceza

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin TÜRSAB üzerinden tek elden yürütülmesi planlanıyor. TÜRSAB ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte tatil sitelerinin denetim faaliyetlerini de yürütecek

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Yılmaz Özdil'e villasındaki kaçak bölümler için 380 bin TL ceza!

Bodrum Belediyesi'nin Hülya Özdil'e Bitez'deki villasının kaçak bölümleri sebebiyle 380 bin TL ceza kestiği öğrenildi...

Can Dündar'ın kaçak villasına 148 bin 144 lira ceza!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak olduğu tespit edilen villası için ihbarname gönderildi. Ayrıca villa için 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildi.

kaçak tatil ceza Haberi

kaçak tatil ceza


Kültür ve Turizm Bakanlığı, internetten tatil satan, otel rezervasyonu yapan sitelere yönelik "e-rezervasyon" takiplerini içeren sıkı bir tedbiri gündemine aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile "e-rezervasyon" sistemine tek tip standart getirecek olan Bakanlık, özellikle erken rezervasyon döneminin başlaması ile faaliyetleri artan tatil sitelerinde kaçak tur, oda satarak, sahte rezervasyonlar yapan internet sitelerinin kapatılmasını sağlayacak. Yapılacak mevzuat değişikliğiyle Bakanlık ve TÜRSAB, kaçak tatil satışı yaptığını tespit ettiği anda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) bildirecek. İnternet sitelerinin bu yolla kapanması sağlanacak. 


Şikayet yağıyor

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin TÜRSAB üzerinden tek elden yürütülmesi planlanıyor. TÜRSAB ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte tatil sitelerinin denetim faaliyetlerini de yürütecek. TİB'in internet sitelerinin kapatılmasını düzenleyen mevzuatında yapılacak değişiklikle, kaçak tatil satışı yapan siteler de...