03 / 05 / 2024

Kadıköy Feneryolu'nun tek yeşil alanı için 2 bin imza!

Kadıköy Feneryolu'nun tek yeşil alanı için 2 bin imza!

Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii'nin hemen bitişiğindeki 5,5 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek proje kapsamında, fidanlık alanın yerine, ikinci bir cami, öğrenci yurdu, meşruta, kütüphane ve otopark yapılacak.



Kuyubaşı Fidanlığı'nın külliye projesi için imara açılmasına bölge sakinleri tepkili. 


Fidanlık arazisinde bulunan tarihi Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii'nin hemen bitişiğindeki 5,5 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek proje kapsamında, fidanlık alanın yerine, ikinci bir cami, öğrenci yurdu, meşruta, kütüphane ve otopark yapılacak. 


Feneryolu Mahallesi Muhtarı İbrahim Aktaş, "Mevcut bir cami varken, onun tarihi ve kültürel varlığını hiçe sayarak, üstüne devasa yeni bir cami yapılmasını gereksiz buluyoruz. İhtiyaç varsa mevcut caminin bakım ve onarımı yapılır ve genişletilir. Taleplerimizin yerine getirilmesi için topladığımız 2 bin ıslak imzayı Kadıköy Belediyesi'ne götürdük ama 'Muhatap biz değiliz' yanıtını aldık" dedi. Kadıköy Belediyesi Şehir ve İmarcılık Müdürü Erol Özyurt ise avan projeyi onaylamak zorunda olduklarını belirterek, projeyi iptal etmek gibi bir yetkilerinin bulunmadığını söyledi. Özyurt, projenin planlama aşamasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) ilgilendirdiğini imzaların da İBB'ye gönderilmesi gerektiğini kaydetti. 


Milliyet


Geri Dön