30 / 04 / 2024

Kadınlar için emeklilik müjdesi açıklandı! Bakın detaylar neymiş!

Kadınlar için emeklilik müjdesi açıklandı! Bakın detaylar neymiş!

Kadınlara yönelik sağlanan önemli yeniliklerden biri de emeklilik sistemi olacak. Yakında uygulamaya konulacak bu sistemin seçimlerin ardından düzenlenmesi planlanıyor. Milyonlarca ev hanımı ve anne, hem sosyal güvenlik haklarına sahip olacak ve en önemlisi de emekli olma haklarını elde edebilecekle



Seçimin yaklaşmasıyla yeni kararların alınması ve uygulamaya konulmak üzere vatandaşlara sunulması dikkat çekmeye devam ediyor. Seçim beyannamesinde yer alan Aile Koruma Kalkanı paketindeki detaylar ev hanımlarını ilgilendirdi. 4 ayaklı yürütülecek sistemde daha önce hiç çalışamayan ev kadınlarına emeklilik hakkı getirilecek.

Ev hanımlarının çocuk sayılarına göre erken emeklilik sağlanırken, üçüncü adımda da çalışan annelere yıpranma düzenlemesi gelecek. Böylece yaş şartı ve prim desteğiyle çalışan annelere erken emeklilik hakkı tanınacak. Nihai aşama, doğum borçlanması meselesini ele alınacak. Sigortalılık öncesinde doğan çocuklar için de doğum borçlanması gerçekleştirilecek ve prim kazanım süreçleriyle ilgili gerekli işlemler yapılacak.

Kadınlar için emeklilik müjdesi açıklandı! Bakın detaylar neymiş!

Ev hanımlarına sigorta desteği sunuluyor

Daha önce hiç çalışmamış olan, sigorta güvencesi ve primi olmayan ev kadınları için sigorta sistemi düzenlemesi geliyor. İsteğe bağlı sigorta sistemi sayesinde annelerin sosyal güvenceye bağlanmaları planlanıyor. Primlerin üçte biri düzenli olarak her ay devlet bütçesi tarafından karşılanacak. Ev kadınlarının bu düzenleme kapsamında daha az prim ödeyerek erken emekli olabilmeleri planlanıyor. Sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecekleri gibi ev kadınlarının bakmakla yükümlü oldukları kişiler de yararlanabilecek.

Ev kadınlarına özek olarak sunulacak olan devlet desteğinin yıllık olarak 12.000 TL’yi geçmesi öngörülüyor. Bağ-Kur ve SSK prim eşitliği çalışması ile birlikte, mevcut 5.400 gün olan kısmi emeklilik şartının 4.500 güne indirilmesi mümkün olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön