08 / 05 / 2024

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.



YATIRIMCILAR BEKLEMEDE

Kağıt Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Başkanı Alican Duran, ocak ayında sektörde büyük bir yatırım hazırlığı içinde olduklarını duyurduklarını hatırlatarak yüzde 100 selülozdan yapılan karton ambalaj fabrikası için kolları sıvadıklarını, 500 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek bu tesisle 450 milyon dolarlık ithalatın önleneceğini kaydetti.

Ancak piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle yatırım kararlarının askıya alındığını belirten Alican Duran, kendilerini çok heyecanlandıran bu proje için yabancı ortağın beklendiğini ifade etti. Türk karton ambalaj sektörünün yabancı yatırıma açık olduğunu ancak piyasadaki belirsizlik nedeniyle yabancının ‘izleme’ aşamasında olduğunu vurgulayan Alican Duran, Duran, özellikle Amerikalıların şu anda Avrupa’da önemli satın almalar yaptığını, yabancı yatırımcıyı yeniden Türkiye’ye çekmek için gerekli altyapının oluşturulmasının şart olduğunu savundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön