08 / 05 / 2024

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.



TÜRKİYE AVRUPA’DA İLERİ KONUMDA

Duran, ülkemizin yıllık 1 milyon ton üretim kapasitesiyle üretimde önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak son 10 yıldır Avrupa’da sektörü Polonya ve Türkiye’nin yukarılara taşıdığını ifade etti. Sektörde yılda 650 bin ton karton tüketildiğini söyleyen Duran, bunun 250 bin tonunu yüzde 100 selülozdan oluştuğunu aktardı. Gerçekleştirilecek yeni yatırımla bu kapasiteyi 300-400 bin tonlara çıkarmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Duran, sektörün ayrıca geri dönüşümden hammadde konusunda da çok kuvvetli olduğunu dile getirdi.

Duran, tüm sektörlerde yaşandığı gibi seçim sonrası izlenecek ekonomi politikalarına odaklandıklarının altını çizerek şu anda bütün ihracatçıların zararına çalıştığını ancak dünyanın artık rekabetçi bir pazar olduğunu, bu nedenle uzun çabalar sonucu kazanılan pazarları kaybedecek lükslerinin bulunmadığını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön