Kağıthane'de yapı stoku riski bakımından yüzde 70’i değişmeyen yapılar var!
Son yıllarda inşaat sektörünün dev binalar diktiği İstanbul’un 450 bin nüfuslu ilçesi Kağıthane için belediye gazetesinde “2015’te Kağıthane’nin çehresi değişti” başlığıyla manşet atılması, CHP’lilerin tepkisini çekti.
Son yıllarda inşaat sektörünün dev binalar diktiği İstanbul’un 450 bin nüfuslu ilçesi Kağıthane için belediye gazetesinde “2015’te Kağıthane’nin çehresi değişti” başlığıyla manşet atılması, CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP Kağıthane Belediye Meclis Grup Başkanvekili Mahmut Can, “Kağıthane’de müteaahit aracılığıyla, kişisel zenginleşmeyi hedefleyen bir yapılaşma var. Bu da ancak yüzde 30’luk bir değişim getirdi. Yapı stoku riski bakımından yüzde 70’i değişmeyen yapılar var” dedi.
Belediye tarafından yayınlanan Kağıthane Gazetesi’nde manşetten verilen “2015’te Kağıthane’nin Çehresi Değişti” haberinin doğruları yansıtmadığını ileri süren Mahmut Can, Kent Yaşam’a yaptığı özel değerlendirmede, Kağıthane’de yaşayanlar olarak, ‘Kağıthane değişiyor’ söylemiyle, Kağıthane’nin değişmediğini hepimiz biliyoruz. Kağıthane’de hala yağmur yağdığında dükkanları su basıyor, kar yağdığında yollar kapanıyor. Kağıthane’de hala yapı stoku riski bakımından yüzde 70 değişmeyen binalar var. Bu nedenle belediyemizin, kenti yöneten siyaset olarak genel bir planlama içinde olduğunu görmüyoruz” dedi.
CAN: KAĞITHANEDE’Kİ DEĞİŞİM TOPLUMUN TAMAMINI KAPSAMIYOR
Kağıthane’de yapıldığı ileri sürülen değişimin kent kültürü oluşturmaktan uzak, yalnızca kişisel zenginleşmeyi hedefleyen bir amaç taşığıdını belirten CHP’li Mahmut Can şunları söyledi: “Kağıthane’de özel sektörün büyük yatırmları var, önemli değişiklikler oldu, bunu görüyoruz. Ama ‘Kağıthane değişiyor’ denildiğinde ancak yüzde 30’nun değiştiğini söyleyebiliriz. Yani değişmeyen yüzde 70’lik bir sorun var. Asıl bunun üzerine odaklanmamız lazım. Yapılan bir kaç tane güzel binayı görüntüleyip, ‘Kağıthane’de mutluyuz, ‘Kağıthane değişiyor’ söylemiyle, Kağıthane’de yaşayanlar olarak, Kağıthane’nin değişmediğini hepimiz biliyoruz. Kağıthane’de hala yağmur yağdığında dükkanları su basıyor, kar yağdığında yollar kapanıyor. Kağıthane’de hala yapı stoku riski bakımından yüzde 70 değişmeyen yapılar var. Bu nedenle belediyemizin, kenti yöneten siyaset olarak genel bir planlama içinde olduğunu görmüyoruz. Zaman zaman kentsel dönüşüme ilişkin önerge ve taleplerimiz olmasına rağmen, bu değişimi daha çok müteahhitler marifetiyle gerçekleştirmeyi kendilerine hedef koymuşlar. Bu hedefin de sosyal demokrat bir partinin meclis üyesi olarak, toplumun tamamını kapsamadığını görüyor ve doğru çözümler olmadığını düşünüyoruz.
Yaşam Gazetesi