26 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.



''500 ATOM BOMBASINA DENK''

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, iki depremini de analiz etiklerini açıklayarak, ''İlk depremin etkili olduğu süre 65 saniye. İkinci depremin yıkıcı etkili olduğu süre 45 saniye. Bölge yaklaşık 2 dakika çok şiddetli sarsıldı.'' dedi.

Tatar, iki depremin açığa çıkardığı enerjinin 500 atom bombasına denk geldiğini açıkladı. Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 şehre AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları ve Kızılay tarafından 170 bin 902 çadır ve 1 milyon 507 bin 494 battaniye sevk edilirken 102 bin 274 aile yaşam çadırının kurulumu tamamlandı.

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

HATAY HAVALİMANI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde zarar gören Hatay'daki havalimanının son durumuna yönelik açıklama yaptı. Oktay, "Gerek tahliye gerek ayni yardımlarda Hatay Havalimanı’nı bugünden itibaren kullanmaya başlamış durumdayız." dedi.

Deprem bölgesindeki 10 ilde salgın riski! Hangi hastalıklar meydana gelebilir? Peş peşe açıklandı!

Deprem bölgesindekiler kaç para tazminat alacak? İşte metrekare başına ödenecek paralar!

Geri Dön