02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Ekinözü'nde yollar genişletiliyor!

Kahramanmaraş Ekinözü'nde yollar genişletiliyor!

Kahramanmaraş’ın önemli merkezlerinden olan Ekinözü ile Ilıca’yı birbirine bağlayan yolda, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin başlattığı yol çalışmaları hızla devam ediyor. Çift yönlü olarak sürdürülen çalışmalar sunucunda iki merkez arasındaki yol 8 metre genişliğe çıkarılacak




Çift yönlü olarak sürdürülen çalışmalar neticesinde iki merkez arasındaki yol 8 metre genişliğe çıkarılacak ve asfalt satıh sayesinde de ulaşım kalitesi artacak. Çalışmaların Ekinözü ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi kesiminde süren bölümünü yerinde inceleyen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Cuma Uykun ve Hanifi Öncül, Ekinözü ile Ilıca arasındaki yolun tamamlanmasıyla birlikte, bölgeye büyük katkı sağlayacağını söylediler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, Ekinözü ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi’nde yol genişletme ve şarampol açma çalışması yürüttüğünü kaydeden Uykun ve Öncül, Ilıca tarafında ise Kısık Vadisi’nde seyyar konkasör tesisinde yolun asfaltlanmasına kullanılacak fuller malzemenin üretildiğini ifade ettiler.




Yolun genişletilerek standardının yükseltilmesinin bölgede başta turizm olmak üzere birçok sektörde canlanmayı da beraberinde getireceğini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Cuma Uykun ve Hanifi Öncül, “Ekinözü ilçemizle Onikişubat ilçemize bağlı Ilıca Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar hızla sürüyor. Yolun Ekinözü tarafından başlayan çalışmalar şuanda Gaziler Mahallesi’ne ulaştı. Ekipler, yol genişletme çalışmaları ve şarampol açma işlemlerini sürdürüyorlar. 60 kilometre uzunluğa sahip yolda ayrıca eski ve yetersiz olan 4 köprü de yenilenecek. Yolun genişliği, 7,5­8 metre olacak. Çalışmaların bir diğer ayağı da Ilıca tarafında yani Kısık Vadisi bölgesinde devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu seyyar konkasör tesisi, yolda kullanılacak fuller malzemenin üretimini yapıyor. Çalışmaların bu sezonda tamamlanmasını bekliyoruz. Asfalt kaplamayla birlikte yolun standardı da yükselecek ve araç sahipleri de bu yolu rahatlıkla kullanabilecek” dediler. İlçelerinin geleceği açısından büyük önem arz eden yoldaki çalışmalardan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile ekibine teşekkür eden Uykun ve Öncül, “Ilıca ve İçmeler, sağlık turizmi açısından iki önemli yer. Aynı zamanda Elbistan­ Afşin ilçelerimizi Kahramanmaraş’a bağlayan en kısa güzergâh. Bu yolun asfalta kavuşması, ilçemizin kaderini değiştirebilir. Bu çalışmanın tamamlanması, Ekinözü’nün Kahramanmaraş’a olan kapısının da açılması anlamına geliyor. İlçemizin en önemli ulaşım sorununu ortadan kaldıracak çalışmalar nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Elbistan'ın Sesi


Geri Dön