06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanından son dakika açıklaması: Felaket, görünenin 10 katı!

Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanından son dakika açıklaması: Felaket, görünenin 10 katı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu yaptığı açıklamada felaketin boyutunun görünenin 10 katı olduğunu dile getirerek borçların dondurulmasını talep etti.



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu yaptığı açıklamada felaketin görünenin 10 katı olduğunu söyleyerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu'nun o açıklamaları...

Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanından son dakika açıklaması: Felaket, görünenin 10 katı!

Ekonomi gazetesine önemli açıklamalar yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu, enkaz altında daha çok insan olduğunu söyleyerek, bir taraftan kurtarma yapmaya çalıştıklarını, bir taraftan da cenazeleri kaldırdıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu, yeni yeni kent merkezine elektrik, su verilmeye çalışıldığını belirterek, ekranlardan görünenin on katı büyüklükte bir felaketle karşı karşıya olduklarını söyledi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu ayrıca "İnsanlarımızın sadece yuvaları, işyerleri değil psikolojisi de çöktü." dedi.

Yaptığı açıklamada iş dünyasının finans kuruluşlarından beklentisinin büyük olduğunu da dile getiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu söz konusu borçların dondurulup dondurulmayacağını görüştüklerini söyleyerek, iş gücümüzün yarısının maalesef vefat ettiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada henüz durumun büyüklüğünün kendilerinin de farkında olmadıklarını kaydeden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu, "Sağ olsun Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar arayarak biraz önce moral verdi." dedi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu, ayrıca yanımızda olduklarını söylediklerini belirterek, kendilerinin ellerinden geldiği kadar bilgilendirmeleri yapacaklarını söyledi.

Depremden etkilenen illerdeki prim borcu ödeme süreleri ertelendi! SGK resmen açıkladı!


Geri Dön