10 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta 4.6 milyon TL'ye icradan fabrika!

Kahramanmaraş'ta 4.6 milyon TL'ye icradan fabrika!

Kahramanmaraş 3. İcra ve İflas Müdürlüğü, Kahramanmaraş ili Haı Mustafa Köyünde bulunan fabrikayı, müştemilatıyla birlikte 4 milyon 656 bin 658 TL'den satışa çıkardı. İlk satış 27 Ocak 2012 Cuma günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI K.MARAŞ 3.İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜNDEN

2010/1 iflas.

Paraya çevrilmesine karar verilen Müflis şirkete ait aşağıda evsafı yazılı taşınmaz aşağıda yazılı bulunan şartlar dairesinde satılacaktır.

TAŞINMAZIN MEVKİİ, HALİ HAZIR DURUMU VE KIYMETİ

1) K.Maraş İli. Hacı Mustafa Köyünde kain ve tapunun 243 Parsel numarasında kayıtlı bulunan 20.110 m2 miktarındaki taşınmazın tamamı Müflis şirket adına kayıtlıdır. Taşınmaz ve üzerinde mevcut bulunan fabrika ve müştemilatının tamamı satılacaktır.

Taşınmaz K.Maraş-Adana Karayolunun 10. Kilometresinde gidiş istikametinde sağ tarafta bulunmaktadır. Fabrika hali hazırda çalışmamaktadır.Fabrika yerleşim alanında; girişte kontrol binası ve ek bina, ofis ve idare binası, yemekhane ve soyunma odası, otopark, fabrika işletme binaları, ilave fabrika binası, karkası bitmiş 3 katlı yapı, karkası bitmiş 2 katlı yapı ve doğu cephede istinat duvan bulunmaktadır. Kontrol Binası: Bodrum ve zemin kat olmak üzere 2 katlıdır, betonarme kargirdir, oturum alanı bodrum kat 20 m2 olup kantar idare yeridir, zemin kat 25 m2 olup kontrol yeridir, hali hazırda çerçeve camları kırılmış içerisi kısmen tahrip olmuştur.İçerisinde mutfak tezgahı vardır, yerler seramiktir, duvarlar plastik boya tavan kireç badanadır. Ofis ve İdare Binası: 2 katlı olup betonarme karkastır, oturum alanı her katta 131 m2 ' olmak üzere toplam 262 m2* dir.Zemin kat girişte sekretarya odası, muhasebe odası, işletme müdürlüğü odası, mutfak ve WC mevcut olup, yer döşemesi seramik, duvarlar yağlı boya, tavan kireç badanadır.Kapı doğramaları 1 .sınıf ahşap, dış cephe doğramaları PVC dir. 1. Katta genel müdür odası, toplantı odası, özel kalem odası, sekreter odası, işletme müdürü odası, banyo, WC ve lavabo mevcuttur.zemin katla aynı özellikleri taşımaktadır. Yemekhane ve Soyunma Odası: Girişte tek katlı betonarme cinsi prefabrik olan, işletme, depo, arşiv, ofis ve müştemilatı bulunmaktadır.Oturum alanı 141 m2' dir.Yerler karo, duvarlar plastik boya, tavan asma tavan olup kaplaması plastiktir.Bu binaya bitişik olan 2 katlı cinsi betonarme karkas olan bîna yemekhane, mutfak, depo ve müştemilatı olarak kullamlmaktadır.Oturum alanı 141 m2'dir.Yapı kullanma izni vardır. Otopark:Fabrika sahasının idare binasının sol tarafında 5.25x24:126 m2 alanında 10 arabalık otopark mevcut olup, halihazırda kullanılmaz durumdadır. Fabrika İşletme Binaları: İplik binası, kalite kontrol binası, ambarlar, trafo, klima binaları ve müştemilatından oluşmaktadır. Fabrika binasının oturum alanı 6882 m2" dir.Cinsi betonarme prefabrik olup, yer döşemesi karodur.Duvarlar plastik boya, çatı kaplaması trapez sandviç paneldir.Tavan kaplaması alüminyum paneldir. Yapı kullanma izni vardır. Fabrika İlave Binası: Oturum alanı 4640 m2' dir. Cinsi betonarme prefabrik olup, yer döşemesi karodur.Duvarlar plastik boya, çatı kaplaması trapez sandviç paneldir.Tavan kaplaması alüminyum paneldir.Boş vaziyette olup, imalat eksikliği vardır .Yapı ruhsat nosu 9/44 olup 01.10.1996 tarihinde alınmış, yapı kullanma izni yoktur. Karkası Bitmiş 3 Katlı Yapı:Oturum alanı her katta 169 m2 olup, sadece betonarme karkas'ı tamamlanmış duvarlar örülmemiş vaziyettedir. Karkası Bitmiş 2 Katlı Yapı:Oturum alanı her katta 15 m2 olup, sadece betonarme karkas'ı tamamlanmış duvarlar örülmemiş vaziyettedir. İstinat Duvarı: Doğal harçlı taş duvar olup, 30 mt x 2.20 mt- 66 m2' dir.

Satışa konu taşınmazın arsa payı 20.110 m2 olup, 1.005.500,00 TL kıymet takdir edilmiştir.Taşınmazın üzerinde bulunan binaların tamamına 2010 yılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yayınlanmış olan tebliğe göre 3.494.158,00 TL kıymet takdir edilmiştir. Fabrika içerisinde mevcut bulunan elektrik malzemelerine ve makine aksamının tamamına 157.000.00 TL kıymet takdir edilmiştir.

Satışa konu taşınmazın arsa payı, fabrika ve müştemilatının tamamı 4.656.658,00 TL bedelle aşağıda yazılı şartlar dairesinde açık arttırma suretiyle satılacaktır.

İMAR DURUMU : K.Maraş Belediyesi İmar Müdürlüğünün 07.01.2011 tarih ve 415 sayılı tezkeresinde bu parsel kısmen imar planı dışında kaldığı, imar plan sınırı içinde kalan kısmı ise yol ve 0.60 KAKS'a sahip A (Ayrık Nizam) nizamlı konut dışı kentsel çalışma alanı olarak düzenlendiği bildirilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

Hacı Mustafa Köyü 243 sayılı Parsel'in 1 .satışı 27.01.2012 Cuma günü saat 15:00 -15:10 arasında Adliye Girişi Zemin Kat Adli Sicil Bürosu Yanı Mezat Salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada takdir edilen kıymetin %60' ını ve satış masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle talip çıkmadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla yukarıda Parsel numarasında yazılı bulunan taşınmazın tamamı 06.02.2012 Pazartesi günü aynı yer ve aynı saatte 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da takdir edilen kıymetin % 40'ını ve satış masraflarını geçmesi halinde ihale olunur. Böyle bir bedelle alici çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2) Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.Ahcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir.Damga vergisi, mevzuatın öngördüğü oranda Katma Değer Vergisi, Tapu alım harcının 1/2 'si, ve masrafları ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.Taşınmazın aynından doğan vergi borçları satış bedelinden öncelikle ödenirler. 3) İpotek sahibi alacaklılar diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkuller üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarım dayanağı belgelerle 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır. 4) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hiçbir hükme hacet kalmadan dairemizce tahsil olunacak ve bu fark öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 5) Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacaktan başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1 İflas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc.İf.K. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B.: 79216 www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!


Geri Dön