28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta çarpık kentleşme sorunu!

Kahramanmaraş'ta çarpık kentleşme sorunu!

Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en dar sokağı görenleri hayrete düşürüyor. Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu.



Kahramanmaraş'ta iki kişinin yan yana yürüyemediği, Türkiye'nin en dar sokağı görenleri şaşkınlığa uğratıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu. Yaklaşık 50 yıldır bu sokaktan geçen vatandaşlar, sokağın yeniden düzenlenmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Mahalledeki bu arazinin geçmiş yıllarda babasına ait olduğunu söyleyen İbrahim Pakyardım, "Buralar eskiden bağdı. Babam sattı buraları. O dönem sırtı odun yüklü eşek geçse yeter diyerek yaptırmışlardı" diye konuştu.

90 santimetrelik sokakta ise eskiden hiç yol olmadığının altını çizen Pakyardım, "Arsa sahipleri burada bir geçiş yeri olsun diye bıraktı. Buranın asıl ismi ise cin gediğidir. Çocuklar ışık olmadığı için buradan geçmeye korkardı. O yüzden bu ismi koymuşlar" ifadelerini kullandı.

Yılların izini taşıyan, 90 santimetrelik sokakla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle muhtarı Ziya Çetinaslan, şunları söyledi: "Bu sokağımız Kahramanmaraş'ın en dar sokağı gerçekten, iki kişi yan yana yürüyemiyor. Bu biraz da çarpık kentleşmenin bir örneği. Maalesef bu çok acı bir gerçek. Bunu kabul etmek lazım. Burası 40014. Sokağımız, 40013. Sokak ile bağlantısı var. Biz bununla ilgili belediyemize dilekçemizi verdik. Allah korusun burada bir yangın gibi bir durum olsa mümkün değil ulaşamazlar.''
 


Geri Dön