13 / 05 / 2024

Kahramanmaraş dar sokak

Kahramanmaraş dar sokak

Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en dar sokağı görenleri hayrete düşürüyor. Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu.

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Kocaeli'den Kahramanmaraş'a 150 adet konteyner desteği!

Kocaeli'nin Darıca, Körfez ve Dilovası ilçe belediyeleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a 150 konteynerlik geçici yerleşim birimi kuracak.

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 697 yeni konut geliyor! 

Dar gelirliler için toplamda 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş'ta da 697 konut inşa edecek. 

TOKİ Kahramanmaraş projesi için düğmeye bastı! Afşin'e 158 yeni konut geliyor!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Kahramanmaraş projesi için tarih verdi! Pazarcık'a 210 yeni konut geliyor!

Dar gelirli aileler için yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş Pazarcık'ta 210 konut inşa edecek. İşte detaylar...

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Üsküdar'da 2 katlı ahşap ev çöktü!

Üsküdar Selami Ali Mahallesi Hamam Sokak'ta yer alan 2 katlı ahşap evin üst katında çökme meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta çarpık kentleşme sorunu!

Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en dar sokağı görenleri hayrete düşürüyor. Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu.

Kahramanmaraş Yıldızevler Konutları'nda başvurular başladı!

Yıldızevler Konutları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirliler hayata geçiriliyor. Başvuruların bugün başladığı Yıldızevler Konutları'nda toplam 684 daire yer alıyor.

Kahramanmaraş'ta Sokak İyileştirme Çalışmaları sürüyor!

Kahramanmaraş'ta 'Sokak İyileştirme Çalışmaları' projesi kapsamında ilk kazma Dedezade Caddesi'nde vuruldu. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmada ilçenin merkezinde bulunan cadde ve sokaklar yeniden inşa ediliyor.

Kahramanmaraş Onikişubat'ta dar gelirliler ev sahibi oluyor!

Kahramanmaraş Onikişubat'ın bölge için büyük bir önemi bulunuyor. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için toplu konut projesi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, 600 vatandaşını sıcak yuvalara kavuşturuyor.

Kahramanmaraş, Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları'yla yenilenecek!

KAHRAMANMARAŞ'IN güzide mahallelerinden olan Yenişehir, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları kapsamında yenilenecek.

Kahramanmaraş dar sokak Haberi

Kahramanmaraş dar sokak

Kahramanmaraş'ta iki kişinin yan yana yürüyemediği, Türkiye'nin en dar sokağı görenleri şaşkınlığa uğratıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu. Yaklaşık 50 yıldır bu sokaktan geçen vatandaşlar, sokağın yeniden düzenlenmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Mahalledeki bu arazinin geçmiş yıllarda babasına ait olduğunu söyleyen İbrahim Pakyardım, "Buralar eskiden bağdı. Babam sattı buraları. O dönem sırtı odun yüklü eşek geçse yeter diyerek yaptırmışlardı" diye konuştu.

90 santimetrelik sokakta ise eskiden hiç yol olmadığının altını çizen Pakyardım, "Arsa sahipleri burada bir geçiş yeri olsun diye bıraktı. Buranın asıl ismi ise cin gediğidir. Çocuklar ışık olmadığı için buradan geçmeye korkardı. O yüzden bu ismi koymuşlar" ifadelerini kullandı.

Yılların izini taşıyan, 90 santimetrelik sokakla...