30 / 04 / 2024

Kale 3 yılda 2 kat büyüyerek 2.5 milyar TL ciroya koşacak!

 Kale 3 yılda 2 kat büyüyerek 2.5 milyar TL ciroya koşacak!

İtalya’daki satınalma sonrası, yeni alım yapmak için gözünü Ortadoğu bölgesine çeviren Kale Grubu, bu yıl yurtdışı satışlarını ikiye katlamayı, ciro tarafında da çift haneli büyümeyi hedefliyor



Kale Grubu’nun tepe yönetimi ve çalışanları 55. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı’nı kutladı. Çanakkale’nin Çan ilçesindeki etkinlikte konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 5.580 çalışan, 1.2 milyar TL ciroyla Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’inci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başardıklarını belirtti.


“Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına 400’ü aşkın ihracat noktası bulunuyor, 100 ülkede Kale ürünleri satılıyor” diyen Okyay, “2011’de net satışlarımızı yüzde 21 artırdık ve 1.2 milyar TL’ye ulaştık. Bu yıl ve ilerki dönemlerde de büyümeyi çift haneli olarak devam ettirmeyi ve 2015 yılında net satışlarımızı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Krizde stratejik adımlar

Başta Arap Baharı olmak üzere yurtdışı pazarlarda ekonomik problemlerin olduğu bir dönemde stratejik adımlar attıklarını ifade eden Okyay, şöyle devam etti: “Türkiye’ye baktığımızda, 2012 yılında ekonomik aktivitede meydana gelen yavaşlamanın ülke gelişme hızını etkilediğini ve inşaat sektörünün gelişiminin bu oranın da altında olduğunu görüyoruz. 2010’nun 3. Çeyreğinden beri devam eden inşaat sektöründeki büyüme hızında göreceli yavaşlamanın bu yıl da devam etmesini öngörüyoruz. Sektörün geleceğine yönelik kritik olan iç talep için 2B Yasası, Kentsel Dönüşüm ve Yabancılara Mülk Satışı kritik öneme sahip. İnşaat sektörüne bir hareket getireceğini düşündüğümüz arka arkaya çıkan bu yasalarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”



‘Bugünkü noktaya çalışanlarımızla birlikte geldik’


Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, “Kale Grubu olarak 55. Yılımızı kutlarken bu yolda çalışanlarımız ve bayilerimiz de bizlerleydi. Kale Grubu’nun felsefesi her zaman birlikte olmak, paylaşmak, çalışmak ve güvenmektir. Dünyada 12’inci, Avrupa’da 3. olan Kale Grubu’nun bugünlere gelmesinde emekli olan, halen görevde olan çalışanlarımızın, bayilerimizin ve Çan halkının büyük emekleri vardır. Onları buradan sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.


Çan’daki törende İbrahim Bodur’a Kale Grubu çalışanlarının yazdığı özel notlardan oluşan bir hatıra defteri hediye edildi.


Ortadoğu’da fırsat kolluyor


İtalya’nın seramik üssü olan Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi şirketinin alımı sonrası Kaleseramikte ciroyu yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini anlatan Zeynep Bodur Okyay, yurtdışı satışlarında ise yüzde 100 artışa oynadıkları bilgisini verdi.

Okyay ayrıca, “Grup olarak bunun gibi yeni açılımları da planlamaya devam ediyoruz. Ortadoğu’da farklı fırsatları değerlendirmeye aldık ve üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Milliyet


Geri Dön