12 / 10 / 2024

Kale, Barselona'daki metro duraklarını yeniledi!

Kale, Barselona'daki metro duraklarını yeniledi!

Yurtiçinde de farklı ve büyük çaplı projelerde yer aldıklarına dikkat çeken Bahadır Kayan, ürünlerini tercih eden şirketler arasında Ağaoğlu, Mesa, Soyak, Dumankaya, Torunlar, Suryapı, Kiptaş ve TOKİ gibi isimlerin bulunduğunu kaydetti




Bu haftaki yapı sayfamızda ana konumuz seramik. Türkiye'nin bu alandaki üç iddialı firmasına hem gelecek planlarını hem yer aldıkları özel projeleri sorduk. Ortaya oldukça çarpıcı sonuçlar çıktı. Mesela Çanakkale Seramik, Barselona'daki metro duraklarını yenilerken, Yurtbay Seramik ise İtalyan fabrikalarını satın alacak kadar ileriye gitmiş durumda..

Barselona'daki metro duraklarını yeniledi

Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının birçok prestijli ve büyük projede kullanıldığına dikkat çeken Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, bu tercihi geliştirdikleri ürünlerin yenilikçi, çevreci, kolay kullanım ve dayanıklılıklarıyla açıkladı. Bu yöndeki projelerden biri olarak Barselona metrosu duraklarında tercih edilmelerini gösteren Kayan,  projeyi şöyle anlattı:

"Alışıldık zeminlerin dışında bir alana uygulama yaptık. Transport Metropolitans de Barcelona (TMB), tüm metro duraklarını geliştirmeyi amaçlıyordu. Bu geliştirmede de sürdürülebilirlik çok önemli rol oynuyordu.  Kale Grubu olarak daha önce bu alanda çalışmalarımız olduğu için bu projede yer aldık. Proje mimarları Eduardo Gutierrez ve Jordi Fernandez ile birlikte çalıştık. Projede Türkiyede ilk kez üretilen,  dünyanın en büyük seramik panosu olan Kalesinterflexi kullandık. Bu, ürün gamımızda yer alan en yenilikçi ürünlerden.  Kalesinterflexin 1x3 metre boyutlarında ve 3 mm kalınlığında tek  porselen seramik levha."
Kayan, Barselona metrosu yenileme çalışmalarını yaklaşık bir yılda tamamladıklarını belirtti.

BÜYÜKLER ONU TERCİH ETTİ
Yurtiçinde de farklı ve büyük çaplı projelerde yer aldıklarına dikkat çeken Bahadır Kayan, ürünlerini tercih eden şirketler arasında Ağaoğlu, Mesa, Soyak, Dumankaya, Torunlar, Suryapı,  Kiptaş  ve  TOKİ  gibi isimlerin bulunduğunu kaydetti. Kayan, ayrıca Forum AVMler, Pendorya, Meydan, Mall of Montenegro ve Carrefour gibi noktalarda da tercih edildiklerini kaydetti.

Küresel büyümesi yüzde 18 oldu

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Giray, hem kendi performanslarını hem de kendilerinin içinde yer aldığı yapı sektörünün 2011 performansı hakkında konuştu. Geçen yılı 800 milyon euro ciroyla kapattıklarını belirten Giray, bunun küresel bazda yüzde 18, yurtiçinde ise yüzde 26 büyüme anlamına geldiğini kaydederek, şöyle konuştu: 2010da  yüzde 16 büyüyen sektörün 2011de yüzde 8-10 büyümesini bekliyoruz. Türkiyedeki bu olumlu tablo dünya inşaat sektörü için de geçerli."

Anadolu'nun seramiğini yurtdışına taşıdı

Seramik dünyasının önemli oyuncularından Yurtbay Seramik, ihracattaki gücünü yurtdışından fabrika satın alarak perçinlemek yönünde ilerliyor. Kasım 2010'da, alanında dünyanın en iyi teknolojik altyapısına sahip isimleri olarak nitelendirilen İtalyan Sacmi ve LB firmalarıyla işbirliğine giren şirket, teknik granit ve dijital baskılı seramikle porselen karo üretimine de başladı.
Kanada, İngiltere, İsrail, Amerika, Yunanistan, Hollanda, Gürcistan, Irak, Libya, Romanya, Bulgaristan, Çekoslovakya ve Azerbaycan başta olmak üzere 50nin üzerinde ülkeye üretimin yüzde 40'ını ihraç eden şirket, ikisi Zonguldak- Çaycuma'da, biri Düzce'de, biri de Eskişehir'de olmak üzere toplam dört fabrikada üretim gerçekleştiriyor. Üretime 3.5 milyon metrekare yıllık kapasite ile başlayıp her yıl yeni yatırımlarla büyüyen firmanın üretim kapasitesi bugün 20 milyon metrekare civarında. 650 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiren firma yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, yapı kimyasalları, bordür, dekor ve küçük ebat seramikler üretiyor.


Geri Dön