Kent Haberleri

Kalıcı deprem konutlarının yapımı devam ediyor...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra kalıcı konut çalışmaları kapsamında, Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten yapılan 130 köy evinden 32'si tamamlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklama kapsamında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında bölgede inşa edilen kalıcı konut ve iş yerleri ile hafif çelikten köy evlerinin yapımları devam ettiği açıklandı. Çalışmalar kapsamında, Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten yapılacak 130 köy evinden 32'si tamamlandığı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabından, depremzedelerin bu evlerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Buna göre, Atalar köyünden bir depremzedenin tamamlanan evlerle ilgili, "On numara çalışma var. Evler son sürat yapılıyor. Biz de bunun farkındayız. Devletimiz bir senede bu kadar ev yaptı, helal olsun. Ne yaparsa en iyisini devlet yapar. Biz devletin evlatlarıyız. Devletimiz bizim için elinden geleni yapıyor." şeklindeki sözlerine yer verildi.

Bir başka depremzedenin, "Evleri gördüğümüz zaman seviniyoruz. Bizler bir an önce evlerimize oturmak istiyoruz." şeklindeki sözlerin içeren açıklamada, bir diğer depremzedenin ise "Mutfağı, banyosu, odalarıyla on numara olmuş. Dört dörtlük evler. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun." diye konuştu.

HATAY'DA DA DEPREM KONUTLARININ YAPIMI SÜRÜYOR

Yine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'ın Hassa ilçesinde de afet konutlarının inşası devam ediyor. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 3 bin 878 kalıcı konutun inşa çalışmaları sürüyor.

Hassa'da evleri yıkılmış olan ve ağır hasar alan vatandaşlar için yapımı süren ve yüzde 30 gerçekleşme yaşanan konutların martta teslimi hedefleniyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, TOKİ marifetiyle 33 farklı noktada konut inşalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Hassa'da  deprem konutlarının yapımının sürdüğüne dikkati çeken Masatlı, "Hassa, 6 Şubat ve devamındaki depremlerde çok hasar gören ilçelerimizden birisiydi. Bizler burada da hızla başta TOKİ konutları olmak üzere inşaatlarımıza devam ediyoruz. Şu an itibarı ile Hassa ilçemizde 3 bin 878 konutun inşaatına devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

Depremzedelere müjde: 46 bin konut hazır, yakında dağıtılacak!

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!