02 / 05 / 2024

Kalifiye elemanlarımızı yüksek maaş teklifleriyle elimizden alıyorlar!

Kalifiye elemanlarımızı yüksek maaş teklifleriyle elimizden alıyorlar!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çelik, "Kalifiye elemanlarımızı yüksek maaş teklifleriyle elimizden alıyorlar. Emlak sektöründeki ezeli rekabet pek çok şirketin yetişmiş elemanını elinde tutmasını da zorlaştırıyor." dedi.



Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çelik, "Kalifiye elemanlarımızı yüksek maaş teklifleriyle elimizden alıyorlar. Bu resmen hırsızlıktır, ahlaksızlıktır" dedi. Emlak sektöründeki ezeli rekabet pek çok şirketin yetişmiş elemanını elinde tutmasını da zorlaştırıyor. Durum böyle olunca kalifiye elemanın aklını yüksek ücret ve üst düzey pozisyon teklifleriyle çelen şirketler rakip firmaları da çileden çıkarıyor. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çelik, "New York'ta çalışmıyoruz. Vahşi kapitalizmin birbirini parçaladığı topraklar değil bu topraklar. 20 kişilik departmandaki 20 kişiye birden iş teklifi geçmek ahlaksızlıkta. Aklında iş değiştirme olmayan elemanımı yüksek maaş ve unvan teklifiyle elimden almak da hırsızlıktır" diye konuştu. 


KAPININ ÖNÜNE KOYUYORLAR

 Profesyonel yaşamda iş değiştirmenin çok normal olduğunu ancak son dönemde bazı firmaların bu işi çirkinleştirdiğini kaydeden Çelik, "Bir de bu marifetmiş gibi çıkıp anlatıyorlar. Çingene kendi marifetini söylerken yediği haltı da itiraf edermiş. İnsanlar vicdanlarıyla cüzdanları arasında bırakılıyor" dedi. 


Böylesine agresif, düzensiz ve hesapsız işe alımların hüsranla sonuçlandığını vurgulayan Çelik, "Kalifikasyonu yeterli olmayan insanları üst düzey pozisyonlara getiriyorlar. Bizde proje yönetmeni olan kişiyi genel müdür olarak transfer ediyorlar. Bu insanlar o görevlerde başarısız olunca üzerinden 3 ay geçtiğinde kapının önüne koyuyorlar" şeklinde konuştu. Bu işin bir üslubu olduğunu dile getiren Çelik şöyle konuştu: "Eleman arıyorsan İK mecralarına ilan verirsin. İlgilenen bu ilana başvurur. Bu şekilde nitelikli eleman ihtiyacını karşılarsın. Ben inanmıyorum kalifiye eleman bulamıyorum bahanelerine. 

Personel çalarak bu iş yapılmaz." 


Pınar Çelik Nacar-Sabah Gazetesi


Geri Dön