16 / 05 / 2024

Kamu-Sen'in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

Kamu-Sen'in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala Memur-Sen'in ardından Kamu-Sen de taleplerini tek tek sıraladı. Kamu-Sen, 2024 yılının tamamı için refah payı dahil kümülatif yüzde 100,2, 2025 yılının tamamında ise refah payı dahil tüm maaşlara yüzde 58,4 zam talep etti. İşte ayrıntılar...



Kamu-Sen'in diğer talepleri de şu şekilde:

- Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz.

- Yardımcı Hizmetler sınıfındaki personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesini; Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan memurlara eğitim durumlarına göre yükselebilecekleri derecelerin kadrosunun verilmesini talep ediyoruz.

- Görevde yükselmelerde ve ilk atamalarda her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılmasını, bu tür atamaların objektif bir şekilde gerçekleştirilecek yazılı sınavlar aracılığıyla yapılmasını istiyoruz.

Kamu-Sen in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

- “Özel hizmet tazminatında yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi, özel hizmet tazminat oranlarının unvan bazında eşitlenerek tüm memurlar için yükseltilmesi, çalışma barışına katkı sağlayacaktır” diyoruz.

- Zorunlu rotasyon uygulamasına son verilsin, kalkınmada öncelikli yörelerde ve doğal afetlerin yaşandığı bölgede çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği ve afet tazminatı gibi özel uygulamalar getirilsin diyoruz.

- Fazla mesailerin insan haklarına dahi aykırı bir şekilde ücretlendirilmesine karşı çıkıyor, fazla mesai ücretinin çalışanın normal çalışması karşılığında aldığı saat başı ücretten az olmayacak şekilde artırılmasını istiyoruz.

- “Ek ders ve nöbet ücretleri artırılmalı” diyoruz.

- Emekli maaşlarının yükseltilmesi, emeklilere de aile yardımı ve çocuk parası gibi sosyal yardım verilmesi gibi birçok talebi de toplu sözleşme masasına taşıyacağız.

Memur-Sen zam taleplerini tek tek açıkladı: 2024 için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 zamlı maaş! 

Emeklilikten sonra çalışanın maaşı düşer mi, aylığında kesinti olur mu? Merak edenler hemen baksın!

Temmuz 2023 emekli maaş zamlarında son dakika! Emekli maaş zammı yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı! Acil bakın

Memur emeklilerinin maaşlarında 4 bin TL'lik fark! 2008'den sonra işe girenler aman dikkat! 


Geri Dön