17 / 05 / 2024

Kamuya geçişin önü açıldı! Başvurular başladı

Kamuya geçişin önü açıldı! Başvurular başladı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine alımların başladığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre sağlık çalışanlarının atama kurası talep süreci bugün başladı.



Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre tabip, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinin atama kurası için talep sürecinin başladığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile atanmak isteyen sağlık personelleri için 29 Ağustos-6 Eylül'de Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden elektronik ortamda talep toplanacak.

TALEP BİLDİRİMİ NASIL YAPILACAK

Talep bildiriminde bulunmak isteyen tabip, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinin, e-Devlet şifresi ile Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemine giriş yaptıktan  sonra açılacak olan "talep toplama ekranı" üzerinden, istenilen bilgiler doldurması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemine girişin ardından açılan ekrana yapılacak talep bildirimi zorunlu olmayıp, sadece kadro açığı muhtemel yer tespiti çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak ve başvuru yerine geçmeyecek. Kişiler isterse talep bildirmeden de kuraya başvurabilecek.

Kamuya geçişin önü açıldı! Başvurular başladı

KAMUYA DÖNÜŞ TALEPLERİ ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Beyaz Reform’ adımı sonrası kamu hastanelerine dönüş için başvuruların arttığı bildirildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, hastaneden ek ödeme alan uzman hekimler arasında ücret dengesizliğini ortadan kaldıran Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinin ardından sağlık çalışanlarının kamuya dönüşe ilgisi arttı. Bakanlığa bu yöndeki talepleri içeren çok sayıda mesaj ve e-posta gönderildi.

 


Geri Dön