09 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; plan açıklama raporunda; planın bu hali ile uygulanması halinde alanın topografik özellikleri sebebiyle yüksek istinat duvarları oluşacağı ve heyelan oluşturabileceği ifade edildi. Yapıların eğimli araziye uygun olarak konumlandırılamayacağının altı çizildi.

Ana ulaşım aksları ekseninde altyapı hizmetlerinin yapım maliyetlerinin astronomik düzeyde yükseleceğine dikkat çekildi. 

Kanal İstanbul da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Mülkiyet dokusunun parçacıl olması sebebiyle inşaatların parsel bazlı ve çevresi ile kopuk olacağı dile getirildi ve bu sebeplerle, kat yükseklikleri ve bodrum katlarla ilgili olarak düzenlemeye gidildi. 

Plandaki “eğimden dolayı açığa çıkan en fazla 2 kat bodrum kat iskan edilebilir” notu değiştirilerek, 2 kat ibaresi kaldırıldı. 

Plana yeni bir not da dahil edildi. Bütüncül uygulamayı teşvik etmek amacıyla 7 bin 500 metrekareden büyük parseller ile ada bazında uygulama yapılacak parsellerde 0.25 emsal artışı tanındı. Kat yüksekliği de en çok 6 kat olabilecek. 

Kanal İstanbul da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Her durumda açığa çıkan bodrum katlar dahil görünen toplam kat yüksekliğinin 6 katı aşamayacağı vurgulandı. Parsel sınırına kadar otopark, sığınak, rampa, açık otopark düzenlemeleri yapılabilecek ve çekme mesafesi koşulu olmayacak.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarılmıştı. 

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Memura kötü haber hemen ulaştı! Bu ay zam yok! Memurların başından aşağı kaynar su döküldü! Çabuk bakın


Geri Dön