Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'de meydana gelen depremde yaklaşık 7-8 kilometrelik bir fay parçasını kırıldığına dikkat çekti. Peki bu deprem Marmara depremini tetikleyecek mi? İşte ayrıntılar...
KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce depreminin kendileri için sürpriz bir deprem olmadığının altını çizerek "MTA'nın hazırlamış olduğu en son diri fay haritasında burada birçok irili ufaklı deprem üretebilecek aktif fay bulunmakta. Bu deprem de bu faylardan birinin üzerinde oldu" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Özener, bugün saat 09.00 itibarıyla en büyüğü 4,4 olacak şekilde 162 artçı sarsıntı olduğuna dikkat çekti.
Depremin artçılarının bir hafta içinde azalarak biteceğine vurgu yapan Haluk Özener, bu depremin Marmara depremini etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili de konuştu.
Haluk Özener, konuya ilişkin "Bizim genel olarak görüşümüz, bu depremin Kuzey Anadolu fayının batı kısmında olacak bir Marmara depremini tetiklemeyeceği yönünde" ifadelerini kullandı ve bu depremin olası Marmara depremini tetiklemeyeceği görüşünü taşıdıklarını dile getirdi.
Özener, AFAD tarafından gerçekleştirilen "Çök-kapan-tutun" tatbikatının da halkın bilinçlenmesi açısından oldukça yararlı olduğuna dikkat çekti.
KRDAE Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Pınar, gerek Kandilli gerek AFAD'ın Düzce'de yaşanan depremin merkez üssünü hızlı bir şekilde belirlediğinin altını çizdi ve bu depremin 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremin "geç gelen bir artçısı" olabileceğine dikkat çekti. Pınar, açıklamasını "Mekanizması tıpatıp aynı. Aynı fay düzlemi üzerinde büyük bir ihtimalle 1999 depremiyle kırılmayan bir parça kaldı ve bu parçanın kuzey batı ucunda bir yerde kırılmaya başladı" ifadelerini kullanarak tamamladı.
Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!
Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...