03 / 05 / 2024

Kapadokyalı Yalıtım, üretimini iki katına çıkaracak!

Kapadokyalı Yalıtım, üretimini iki katına çıkaracak!

Yeni bina ve üretim sahasının inşasının tamamlanmak üzere olduğu Kapadokyalı Yalıtım şirketi, yeni üretim tesisiyle birlikte üretimini iki katına çıkaracak. Tesisin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi..



Kapadokyalı Yalıtım, yeni bina ve üretim sahasının inşasını tamamlamak üzere. Firma, yeni tesisi ile üretim miktarımızı iki katına çıkaracak. 


Isı, ses, yangın ve su yalıtımı ve inşaat malzemeleri alanlarında Aksaray'da faaliyet gösteren şirket, ürünleri ile müşterilerine kolaylıklar sunuyor. Şirketin bu kapsamdaki çalışmalarını anlatan Kapadokyalı Yalıtım Üretim Müdürü Ömer Özkul, "Isı, ses ve yangın yalıtım sıvamız olan Teromaster'den 2012'de yüda yaklaşık 100 bin adet, tüm ürün gruplarımızda ise 160 bin adet üretim gerçekleştirdik. Bu yıl sonunda ise üretim kapasitemizde önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış yakalamayı planlıyoruz" diye konuştu. " Yıllık cirolarının yüzde 10'luk kısmını ihracatın oluşturduğunu belirten Özkul, "Irak, Suriye, İran, Rusya, İsveç ve Gürcistan gibi ülkelere kısmen ihracat yapıyoruz" dedi. 

Ürünlerinden Teromastefin özelliklerine de değinen Özkul, "Ürünümüz ile klasik sıva ve üzerine klasik mantolama tarzı yalıtım yerine, duvar örüldükten sonra başka uygulamalara gerek kalmadan binanın hem sıvası hem de yalıtımı yapılıyor. Binaların nefes almasına izin veren ürün, nem ve yoğuşmadan kaynaklanan küflenme, terleme gibi problemleri de ortadan kaldırıyor. Ayrıca yüzde 40'a varan oranda tasarruf sağlamasına neden oluyor" ifadelerini kullandı. 


Yeni tesisimizi bu yıl tamamlayacağız 


Geçtiğimiz yıl yeni tesisleri için yaptıkları yatırımı anlatan Özkul, "Yeni bina ve üretim sahamızın yatırım maliyeti yaklaşık 5 milyon TL. Tam otomatik bir üretim sistemi ile üretim yapabileceğimiz bir üretim hattı kurulumu yapacağız. Tesisimizde perlit genleştirme ünitesi de yer alacak. Üretimimizi iki katına çıkaracak olan tesisimizi yıl sonuna kadar tamamlayacağız" dedi. 


Dünya Kobiden


Geri Dön