04 / 05 / 2024

Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Karadağ vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Karadağlıların gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul bulunuyor mu? İşte Bakanlar Kurulu kararı...



Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Karadağ, Balkanlar'da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır (eskiden Titograd). Anayasasında Karadağ "demokratik, refah ve çevreci bir ülke" olarak tanımlanır.


Peki Karadağ vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Karadağlıların gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul bulunuyor mu?


Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Karadağ vatandaşları da Türkiye'den gayrimenkul edinen ülke vatandaşları arasında yer alıyor.


Ayrıca Karadağ vatandaşları için özel bir şart da bulunmuyor. Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Karadağ vatandaşlarının gerekli belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Tapuda gerekenler:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.







Geri Dön