18 / 05 / 2024

Karadağlılar türkiyeden ev alabilir mi

Karadağlılar türkiyeden ev alabilir mi

Karadağ vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Karadağlıların gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul bulunuyor mu? İşte Bakanlar Kurulu kararı...

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Gülşen Barcelona'da ev kiraladı!

Koronavirüs salgınından itibaren Türkiye-İspanya arasında gidip gelen şarkıcı Gülşen, Barcelona’da ev kiraladı. Gülşen, yeni dairesi için aylık 4 bin 500 Euro ödeyecek. 

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Karadağlı Group İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağlı Group İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Yücel Sarıkaya tarafından kuruldu.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

Uluslararası güvenlik şirketi Securitas’ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, AVM’lerde yeni dönemin başladığı, İstanbul’da bazı AVM’lerin test açılışlarını yapmayı planladıklarını anlattı.

Karadağlılar türkiyeden ev alabilir mi Haberi

Karadağlılar türkiyeden ev alabilir mi

Karadağlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Karadağ, Balkanlar'da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır (eskiden Titograd). Anayasasında Karadağ "demokratik, refah ve çevreci bir ülke" olarak tanımlanır.


Peki Karadağ vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Karadağlıların gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul bulunuyor mu?


Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Karadağ vatandaşları da Türkiye'den gayrimenkul edinen ülke vatandaşları arasında yer alıyor.


Ayrıca Karadağ vatandaşları için özel bir şart da bulunmuyor. Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Karadağ vatandaşlarının gerekli belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Tapuda gerekenler:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin...