29 / 04 / 2024

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

Uluslararası güvenlik şirketi Securitas’ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, AVM’lerde yeni dönemin başladığı, İstanbul’da bazı AVM’lerin test açılışlarını yapmayı planladıklarını anlattı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 yani koronavirüs nedeniyle uzun zamandır kapalı halde bulunan alışveriş merkezlerinin (AVM) yeniden açılması planlanıyor. Bu durumda ise güvenlik altyapısı sil baştan yenilenecek.Hürriyet'te yer alan habere göre ; Uluslararası güvenlik şirketi Securitas’ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği online sohbet ile AVM’lerde yeni döneme uygun güvenlik cihazlarının denemelerinin sürdüğünü, önümüzdeki hafta İstanbul’da bazı AVM’lerin test açılışlarını yapmayı planladıklarını anlattı. Kösereisoğlu, artan maliyetlere karşı kar marjlarının düşmesi nedeniyle bazı AVM ve mağazaların düşük ziyaretçi döneminde açılış yapmayabileceğini de kaydetti.

 Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

TEŞHİSE MASKE ENGELİ

AVM’lerde tüm vatandaşlarda maske olmasının ise güvenlik zafiyetine neden olabileceğinden bahsen Kösereisoğlu “Maske kullanımı teşhiste zorluk yaratacaktır. Çünkü kamera görüntülerinde maskeli bir sürü insan olacak. Artık insanları başka özelliklerinden ayırt etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

CADDEDEKİ MAĞAZALAR TESTE BAŞLADI

İstanbul’da İstiklal, Bağdat, Büyükdere, Abdi İpekçi;, Ankara’da Atatürk Bulvarı gibi yerli ve yabancı markaların cadde mağazalarında test açılışlar gerçekleştirdiklerini anlatan Kösereisoğlu, “Ancak bunlar satış amaçlı açılışlar değil. Virüs etkisinde kuralların nasıl uygulanacağını deniyorlar. Birinin denediği kıyafeti bir başkası deneyecek mi yoksa hemen ütüye mi verilecek? Nasıl dezenfekte edilecek? Tüm bunlar cadde mağazalarda test ediliyor. AVM’lerde testler içinse yatırımcılarla perakendecilerin görüşmeleri sürüyor” diye konuştu.

İŞTE BÖYLE GEZİLECEK

- Yeni üretilen ısı ölçen cihazlar ile tıpkı fotoğraf çeker gibi belirli bir mesafede durup kameraya bakan müşterilerin ısısını ölçüp yan taraftaki güvenliğe bildirecek. Sağlık sorunu görünmüyorsa ve maske takılmışsa içeri girişe izin verilecek. Isısı yüksek çıkan içeri alınmayacak.

AVM'ler Haziran'da tam kapasite açılacak!

AVM’ler açılacak mı?


Geri Dön