28 / 04 / 2024

Karataş Üçkuyular arasında yapılacak 5 iskele Temmuz'da tamamlanacak!

Karataş Üçkuyular arasında yapılacak 5 iskele Temmuz'da tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 13 Kasım 2014'de ihaleye çıkardığı ve Karataş'la Üçkuyular arası için projelendirilen 5 ahşap iskelenin yapımına başlandı. İskelelerin Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi;  13 Kasım 2014'de ihaleye çıkardığı ve Karataş'la Üçkuyular arası için projelendirilen 5 ahşap iskelenin yapımına başladı. Toplam 1 milyon 773 bin TL'ye mal olacak iskelelerin Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 


Bilim adamlarına hazırlatılan Körfez Tasarım Projesi kapsamında geçmişte deniz banyoları ve ahşap iskelelerin bulunduğu Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda ahşap iskeleler öngörüldü.  İzmir  Deniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında tasarlanan nostaljik iskeleleri yapmak için Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü nden iskeleler için deniz üzeri kullanım izni istedi. Ancak bu izin 1 yılı aşan sürecin sonunda 2014 yılı sonunda verildi.  


Projeye göre beş metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden biri Göztepe sahili, ikisi Karataş-Karantina bölgesi ve ikisi ise Susuzdede önüne yapılacak. İskelenin yapılacağı noktalara malzeme indirmeye ve şantiye kurmak için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ahşap iskelelerin Temmuz ayında tamamlanacağını ve İzmirlilerin denizle buluşmasında bu iskelelerin önemli rol üstleneceğini, kıyıya gelenlerin denizle içice olacağını söyledi. 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön