28 / 04 / 2024

Karmak Çelik Kapı ihracatını artırıyor!

Karmak Çelik Kapı ihracatını artırıyor!

Çelik kapı imalatı yapan Karmak Çelik Kapı, büyümesini ihracatla da destekliyor. İhracat alanında atağa geçerek mevcut ihracatını artırmayı başaran Karmak Çelik Kapı, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor...




Çelik kapı imalatı yapan Karmak Çelik Kapı, büyümesini ihracatla da destekliyor. İhracat  alanında atağa geçerek mevcut ihracatını  artırmayı başaran Karmak Çelik Kapı, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İkinci bir şirket kurarak, çelik kapı alanında hem çeşitlilik hem de kapasiteyi artıran firma, çalışmalarını uluslararası pazarda tanınan saygın bir marka olma hedefiyle yapıyor.


Bugün itibarıyla 15 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Karmak Çelik Kapı Genel  Müdürü Arif Bostancı, üretimlerinin yüzde 40’ını ihracata kanalize ettiklerini bildirdi. İhracatlarının geçen yıldan eri sürekli yükseldiğini altını çizen Bostancı, “Geçen yıl 10 olan ülke sayımızı bu yıl 15’e çıkardık. Yaptığımız pazara araştırmaları sonucunda bu rakamı yeni pazarlarla artıracağız. İç pazar kadar ihracatı da önemsiyoruz” dedi. Bostancı, iç pazarda da ürünlerinin 80’den fazla satış noktasında bulunduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde kurdukları bu ağı genişletmek için bayi çalışmalarının süreceğini açıkladı.


İkinci fabrikamızı devreye aldık


Kapı üretiminde kapasite artışına yönelerek, bu anlamda ikinci bir tesisi de devreye aldıklarını belirten Arif Bostancı, “Kapı üretiminde hem kapasite artırma hem de yeni pazarlara açılma amacıyla çelik kapı üretimi yapan bir şirket kurduk. Yeni tesisimizle pazardaki rekabet gücümüzü artırmak için mevcut ürün gamımıza KRM adıyla ikinci bir marka ekledik. Bu marka adı altında satılan ürünler ekonomik sınıfta yer alıyor. Bu yatırımımızla üretim kapasitemiz yüzde 50 oranında arttı. İstihdama da ciddi oranda katkı sağladık. Karmak markalı ürünlerimizle ihracatımızı artırırken, KRM ile iç pazarda öne çıkmak istiyoruz. Ayrıca KRM ile farklı pazarlara da girme hedefimiz bulunuyor” değerlendirmesini yaptı.


Ar-Ge çalışmaları ile ürünlerini geliştirdiklerini de ifade eden Bostancı, aynı zamanda kaliteyi koruyacak tedbirleri de hayata geçirdiklerini dile getirdi. Bostancı, “Ürünlerimizin kalitesi TSE İmalat ve Hizmet Yeterlilik, ISO 9000 Belgesi ile tescilli. Patentini aldığımız yeni bir ürünümüzü yakın bir zamanda piyasaya sunacağız” şeklinde bilgi verdi.

 

Kobiden



Geri Dön