08 / 05 / 2024

Karşılıksız 73 bin lira veriliyor! İşte başvuru şartları

Karşılıksız 73 bin lira veriliyor! İşte başvuru şartları

Evlenecek gençlere devlet destek ödemesi yapıyor. Bilindiği üzere çeyiz yardımı ile belirli tutarda ödemeler başvuru yapanların hesabına yatıyor. İşte, çeyiz hesabı için merak edilen ayrıntılar...



BUNLARA DİKKAT

Çeyiz hesabı desteğinden yararlanmak isteyenlerin şu noktalara dikkat etmesi gerekiyor:

Hesap 24 yaşını doldurmadan önce açılmalı.

18 yaşından küçükler adına da veli veya vasisi tarafından çeyiz hesabı açılabilir.

Hesaptan bir dönem içerisinde en fazla 2 defa çekim hakkı var. Ancak çekim hakkının kullanılması halinde hesapta kalan bakiye, çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmamalı.

Düzenli ödemelerini minimum 36 ay aksatmadan tamamlayan katılımcı, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliği yaptığı zaman devlet katkısını hak eder.

Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınır.

Devlet katkısını almak için evlilik tarihinden itibaren 6 ay içerisinde evlilik cüzdanı ile çeyiz hesabının bulunduğu banka şubesine başvurulması gerekir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön