07 / 05 / 2024

Karşıyaka’da depreme hazırlık paneli düzenlendi!

Karşıyaka’da depreme hazırlık paneli düzenlendi!

Karşıyaka Belediyesi acısı hala dinmeyen Düzce depremini unutmadı. Düzenlenen panelde afet hazırlıkları masaya yatırılırken, konuşmacılar, aynı acıların tekrar yaşanmaması için önlemlerin artırılarak devam etmesi görüşünde birleşti.




Karşıyaka Belediyesi, üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acısı hala dinmeyen Düzce depremini unutmadı. Düzenlenen panelde afet hazırlıkları masaya yatırılırken, konuşmacılar, aynı acıların tekrar yaşanmaması için önlemlerin artırılarak devam etmesi görüşünde birleşti. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panele, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu,  İzmir  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Emekli, Yar. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Prof. Dr. Zerrin Toprak ile AFAD İl Müdürü Faruk Üner ve Karşıyaka Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca konuşmacı olarak katıldı.


"Duyarlılığımızı yitirdik"

Marmara'yı etkileyen depremde katıldığı kurtarma çalışmalarındaki deneyimlerini paylaşan Dr. Ülkümen Rodoplu "O dönem gelişen toplumsal duyarlılık devam etseydi bugün yine aynı şeyleri konuşmazdık. 15 yılı çok kötü kullandık, afetlerdeki duyarlılığımızı yitirdik. Eğer bu duyarlılığımızı gösterseydik maden kazaları da olmazdı, işçilerin minibüs kazasında ölümleri de gerçekleşmezdi. Her yerde ve herkes için sağlık diyoruz. Ancak etkili olması için eğitimler ilkokul birinci sınıflarda başlamalı" dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Emekli de, İzmir'de yapılan geniş tabanlı çalışmaları anlatarak, "Büyükşehir Belediyesi odamız işbirliğinde Balçova ve Seferihisar'da on bin binanın risk analizini gerçekleştirdi. Bu çalışma kentin tamamı için yapılamalıdır. Tüm tedbirler afet öncesinde alınmalıdır" diye konuştu. Prof. Dr. Zerrin Toprak ise, üniversitelerdeki Kamu Yönetimi bölümlerinde Afet Eğitimi Dersi'nin kaldırıldığını ifade ederek, "Ülkemizde her konuda afet riski hazırlanmalı ve önceliklerine göre ayrı ayrı eylem planları hazırlanmalı" dedi.


Belediyeden eğitim atağı

Karşıyaka Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca, Afette en önemlisinin ilk saatler olduğunu söyledi. Afetin ardından ilk saatlerde doğru adımların atılmasının ancak geniş tabanın hazır olması ile gerçekleşebileceğini dile getiren Karaca, "Karşıyaka Belediyesi olarak okullarda başlattığımız afet eğitimi çalışmasında 24 bin öğrenci ve öğretmene ulaştık. Hedefimiz tüm öğrencilere afet eğitimi vermek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön